28 de març, a les 17.00 a la plaça de La Barceloneta, els veïns i veïnes tornem a sortir al carrer. La Barceloneta és un barri popular i no un lloc per especular

El proper dissabte dia 28 de març, a les 17.00 a la plaça de La Barceloneta, els veïns i veïnes tornem a sortir al carrer. La Barceloneta és un barri popular i no un lloc per especular.Estem farts d’una política urbanística que beneficia només a uns pocs, de procesos de participació que només són per quedar bé i d’una ciutat en la que cada cop és mes difícil sobreviure. mani28-marc.jpg  A la Barceloneta ens neguem a ser un barri turístic Després de saber que en els darrers quatre mesos s’han concedit 55 llicències d’apartaments turístics, malgrat que l’Ajuntament s’havia compromès a perseguir-los, i no a fomentar-los. Són 55 habitatges menys.∎Després de conèixer la possibilitat que s’eliminin els aparcaments del barri sense que hi hagi cap alternativa per aparcar, i de saber que es transformaran molts carrers, sense que els veïns poguem decidir quins ni com, malgrat que el Districte s’havia compromès a fer un barri per a i amb els veïns.∎Després d’assabentar-nos que no s’ha canviat res del gpla dels ascensorsh, que segueix vigent, sobrevolant el barri i els seus veïns amb menys ingressos com un voltor carronyer; que no hi ha cap paper, cap acord formal per a canviar el gplah, malgrat que la regidora ha anunciat a bombo i plateret que modificaria el pla i que fins s’esforçaria per anul·lar-lo.∎Després de saber que 1.220.000 euros de la Llei de barris es destinaran al Taller Barceloneta i als seus programes de participació; sabent que el que ells anomenen «participació» és només una consulta als veïns per quedar bé; mentre prometen fer un barri a mida dels veïns i buscar solució als problemes socials i d’habitatge que hi ha en un barri popular que lluita per continuar sent-ho.∎Després de constatar que perquè la Llei de barris beneficïi realment els veïns i veïnes, haurem de tornar escarrassar-nos-hi; perquè 740.000 euros de la Llei de barris es dedicaran a construir l’Esplai de mar, amb una empresa privada que ho gestionarà i en treurà beneficis; malgrat que s’havien compromès a invertir en benefici del veí i no del lliure mercat: inversió pública i benefici privat.∎Després de veure com l’Ajuntament ha donat el vist-i-plau a la pujada de tarifes del Club Natació Atlètic Barceloneta, tot i haver proclamat que el que volen és ajudar la gent gran i els jubilats.∎Després de veure dia rere dia com veïns de tota la vida, o que van venir i van decidir quedar-se, han de marxar perquè l’especulació els fa fora del barri i l’Ajuntament no fa res per regular els preus; tot i les promeses en temps d’eleccions de protegir el veí i de garantir el dret a l’habitatge.∎Després de comprovar un cop més que els veïns no comptem si no som rentables econòmicament i veure com s’inverteix més en equipaments per al turisme (Hotel Vela, Bus Turístic) que en solucionar els problemes del barri; després d’adonar-nos, cada cop que es rescindeix un contracte de lloguer, o quan l’Ajuntament negocia amb el Port (Hotel Vela i Nova Bocana), que no pot ser que els pobres visquem davant del mar...∎Després de tot això, tornem a tenir clar que si no ens volen sentir, ens farem escoltar; que si no ens volen davant del mar, ens n’hauran de treure a la força; que si intenten fer-nos enfrontar entre nosaltres (tot dient que és el veí el que especula, i oblidant que és l’Ajuntament el que ha de regular), ens unirem i deixarem clar que la Barceloneta no és un barri turístic, sinó un barri popular, i que seguirà sent-ho.Per tot això, exigim:> L’anul·lació definitiva del “pla dels ascensors”.> El tancament de tots els apartaments turístics, que no es concedeixi cap més llicència, i la conversió d’aquests pisos en habitatges de lloguer social.> Que no s’eliminin places d’aparcament si abans no hi ha una alternativa clara sobre on aparcar a preu popular dins del barri, així com un compromís que no es concediran més terrasses de bar en carrers peatonalitzats.> Regular els preus dels habitatges, sobretot els de lloguer.> Rebaixar les quotes del CNAB (sobretot per als jubilats), i compromís que cap equipament públic tindrà gestió i beneficis privats..> Que s’inverteixin els diners de la Llei de barris en solucionar els problemes d’especualció existents (construcció d’habitatge de lloguer social i adquisició d’edificis amb la mateixa finalitat per a les persones que viuen al barri actualment), i els problemes socials (sostre per als sense-sostre, construcció d’una escola-bressol, ajuda a les famílies a l’atur…)> Frenar l’especualció al barri i protegir els veïns amb mesures i compromisos reals i no només amb bones paraules.Pots adherir-te a aquest manifest amb la teva firma. Vine els dissabtes al matí a la plaça del Poeta Boscà i els dilluns, dimarts i dijous de 17 a 19h al carrer Pescadors 49. L’assemblea de la Plataforma per la Defensa de la Barceloneta i l’avv l’òstia és cada dimarts a les 20h a Pescadors