TRAGANTDANSA, 5 i 6/6 -21:30h en AdriAntic

En AdriAntic  , espai de creació i investigació d’Antic Teatre

Via Trajana 11, 1r pis

(al costat del metro La Pau, L2-L4. Vídeo “Com arribar a AdriAntic” en: http://www.youtube.com/watch?v=rDih8Fu1Kuo)

Imprescindible reservar 93 315 23 54 / lanticteatre@lanticteatre.com 

 

CATALÀ, CASTELLANO, ENGLISH

 Divendres 5 i dissabte 6 a les 21:30h

tragantDansa [companyia]

«Com voldria ser»

dansa contemporània

 Sinopsi

Com voldria ser proposa una reflexió a través de la poètica del cos i del moviment sobre diferents temes relacionats amb l’obsessió de la nostra societat entorn la bellesa del cos. És un treball que va de la gestualitat a la fisicalitat utilitzant diversos llenguatges corporals i escènics sense perdre el seu nucli, la dansa. Hi predomina un to dur i alhora irònic, i hi són presents la lluita i la insatisfacció en la recerca d’un ideal que ens creem i que mai acaba de ser.

 

fitxa artística

idea i direcció: Olga Tragant

creació: Mara Smaldone, Clara Tena, Miryam García i Olga Tragant

interpretació: Mara Smaldone, Clara Tena

vestuari objectes escènics: Naia del Castillo

espai sonor – música: Judit Farrés (música original), Joan Saura i Anna Subirana(la nena de  l’àlbum ‘Araki’)

disseny il·luminació: Manu Martínez

producció tragantDansa

amb el suport de L’Entitat Autònoma de Difusió Cultural de la Generalitat de Catalunya (ajut a la Recerca i Creació)

residències de creació realitzades a l’espai tragantDansa i a Ca l’Estruch (Sabadell)

 OLGA TRAGANT/ tragantDansa [companyia]

ballarina i coreògrafa (Barcelona)

Gràcies a una beca Fulbright/”la Caixa”, viatja i resideix 7 anys als Estats Units on realitza un Màster en Dansa Contemporània i un Màster en Psicologia de l’Activitat Física (Universitat d’Illinois a Urbana-Champaign). A Nova York estudia dansa en diverses escoles i professors (Movement Research, Susan Klein School, Trisha Brown School). L’any 1997 viatja a Amsterdam per estudiar a la School for New Dance Development (SNDO). L’estiu del 2002 i gràcies a una beca del Ministerio de Educación realitza una estada al Japó estudiant amb diverses companyies de Butoh (Sankai Juku, Dairakudakan, Kazuo Ohno, entre altres). Ha ballat en els projectes de diverses companyies i coreògrafa independents: Douglas Dunn, Bebee Miller, Ann Carlson, Eileen Standley, entre altres. 

Olga Tragant comença els seus treballs de creació l’any 1993, fent peces curtes (With/Without, Ànima d’Hora, Appetite, Suite d’Aigua entre altres), realitzant després espectacles més llargs (Ales de plom, Llaços i  Rastres). La seva darrera creació és Com voldria ser i actualment inicia procés d’una nova creació on segueix aprofundint en el tema bellesa/vellesa. Fins ara els treballs de tragantDansa s’han pogut veure en diferents teatres i sales de Catalunya i la resta de l’Estat Espanyol, a França, Portugal, Holanda, Estats Units, Japó i Mèxic.

L’any 2002 crea l’espai tragantDansa, espai dedicat a la creació i docència de la dansa contemporània,  des d’on continua la seva tasca artística i docent.

 

danza26-copy.jpg 

CASTELLANO

Viernes 5 y sábado 6 a las 21:30h

tragantDansa [compaÑÍa]

«Como me gustaría ser»

danza contemporánea

 

Sinopsis

Como me gustaría ser propone una reflexión a través de la poética del cuerpo y del movimiento sobre diferentes temas relacionados con la obsesión de nuestra sociedad en torno a la belleza del cuerpo. Es un trabajo que va de la gestualidad a la fisicalidad utilizando diversos lenguajes corporales y escénicos sin perder su núcleo, la danza. Predomina un tono duro al tiempo que irónico, y hay una clara presencia de la lucha y de la insatisfacción en la búsqueda de un ideal que nos creamos y que nunca llega a ser.

 

ficha artística

idea y  dirección:  Olga Tragant

creación: Mara Smaldone, Clara Tena, Miryam García, Olga Tragant

interpretación: Mara Smaldone y Clara Tena

vestuario y espacio escénico: Naia del Castillo

espacio sonoro – música: Judit Farrés (música original), Joan Saura i Anna Subirana(la nena de  l’àlbum ‘Araki’)

iluminación: Manu Martínez

producción: tragantDansa

con el apoyo de “L’Entitat Autònoma de Difusió Cultural de la Generalitat de Catalunya” (ayuda a la Investigación y Creación)

residencias de creación realizadas en el Espai tragantDansa y en Ca l’Estruch (Sabadell)

 

OLGA TRAGANT/ tragantDansa [companyia]

bailarina y coreógrafa (Barcelona)

 

Gracias a una beca Fulbright/”la Caixa”, viaja y reside durante 7 años en Estados Unidos donde realiza un Master en Danza Contemporánea y un Master en Psicología de la Actividad Física (Universidad de Illinois en Urbana-Champaign 1998-1990). En Nueva York estudia danza en diversas escuelas y con distintos profesores (Movement Research, Susan Klein School y Trisha Brown School) y recibe becas y ayudas por su talento como “alumna” (1990), “excelente profesora” y “Creadora para las Artes Escénicas” (1993).

 

En el año 1997 gracias a una nueva ayuda del Ministerio de Cultura viaja a Ámsterdam para estudiar en la “School for New Dance Development” (SNDO) y en el verano del 2002 becada por Ministerio de Educación realiza una residencia en Japón estudiando con diversas compañías de Danza Butoh (Sankai Juku, Dairakudakan, Kazuo Ohno entre otros). Olga Tragant Ha bailado en los proyectos de diversas compañías y coreógrafos independientes: Douglas Dunn, Bebee Miller, Ann Carlson, Eileen Standley, entre otros. 

De vuelta a Barcelona en el año 2002 Olga Tragant crea el espacio tragantDansa dedicado a la creación y docencia de la danza contemporánea, desde donde continua su tarea artística. Ha realizado varios trabajos de creación desde el 1993, realizando piezas cortas: (With/Without, Ànima d’Hora, Appetite, Suite d’Aigua entre otras), y espectáculos más largos (Ales de plom, Llaços i  Rastres). Su última creación es Como quisiera ser y actualmente inicia una nueva creación en la que sigue indagando sobre el binomio belleza/vejez. Hasta ahora los trabajos de tragantDansa se han visto en distintos teatros y salas de  Cataluña y resto de España, en Francia, Portugal, Holanda, Estados Unidos, Japón y Méjico.


copia-de-img_2576.jpg 

ENGLISH

Friday 5 and Saturday 6 at 9:30pm

tragantDansa [company]

«What I’d like to be like»

contemporary dance

 

Synopsis

What I’d like to be like suggests the fragility of the body, its physical beauty and also its aggressiveness to obtain this beauty. It is about exposing and hiding oneself, about that which is natural and that which is artificial, about seeing oneself reflected in somebody else, liking or disliking oneself. What I’d like to be like  presents a dissonant score where women are shown as plural multifaceted and at times contradictory. Above all this piece represents the struggle and the dissatisfaction towards the search for a self-created ideal that one creates and never becomes true.

 

cast

idea  and direction: Olga Tragant

creation: Miryam García, Mara Smaldone, Clara Tena, Miryam García,  Olga Tragant

dancers: Mara Smaldone, Clara Tena

set and costume design : Naia del Castillo

sound and music: Judit Farrés (original music), Joan Saura i Anna Subirana ( ‘Araki’)

light design: Manu Martínez

production: tragantDansa

with the support of: “L’Entitat Autònoma de Difusió Cultural de la Generalitat de Catalunya” (Independent Entity for Cultural Promotion of the Regional Government of Catalonia (grants to Research and Creativity Projects)

Created during artist in residence programme at Ca l’ Estruch (Sabadell –Barcelona- SPAIN)

 

OLGA TRAGANT/ tragantDansa [companyia]

dancer and choreographer (Barcelona, Spain)

Thanks to a Fulbright/”La Caixa” scholarship, she got a Master’s degree in Contemporary Dance (M.F.A) and  a Masters in Psychology for Physical Activity  (M.S) at the University of Illinois, Urbana-Champaign (1988-1993). During her stay at Urbana, where she also worked as a dance teacher, she received several grants and awards as a “talented student” (1990), “excellent teacher” and “Creative and Performing Arts Fellowship” (1993). She lifed in New York until 1995 where she studied at several dance schools (The Movement Research, Susan Klein School, Trisha Brown School).

 

Back in Spain, she has received two grants from the Spanish Ministry of Culture to pursue furthertraining:  in Amsterdam at the School for New Dance Development (SNDO) (1997) and in Japan (2002) with  several Butoh dance companies (Sankai Juku, Dairakudakan, Kazuo Ohno among others). As part of her career, Olga Tragant has danced with several companies and independent choreographers: Douglas Dunn, Bebee Miller, Ann Carlson, Eileen Standley, among others. 

In 2002 Olga Tragant created her own studio tragantDansa in Barcelona, which is dedicated to the creation and education in contemporary dance & the arts of movement.

Olga Tragant started her career as an independent choreographer in 1993 creating short pieces, and longer performances  In the couse of her career as an independent choreographer, Olga Tragant has created a number of short pieces (With/Without, Ànima d’Hora, Appetite, Suite d’Aigua among others) as well as longer performances (Ales de plom, Llaços i  Rastres, What I’d like to be like). So far Olga Tragant’ s performances have been produced in several theatres and venues in Catalonia,  the rest of Spain as well as in France, Portugal, The Netherlands, The United Sates, Japan and Mexico.