17/01 – Presentació del Antic Teatre Cabaret + Projecció del documental – Madame Arthur

 

PROGRAMA  ANTIC TEATRE   2013 /// GENER /// ENERO /// JANUARY /// JANVIER →

http://www.rtve.es/alacarta/videos/te-acuerdas/acuerdas-transformismo/1433226/

★ 17 Gener 17 Enero 17 January 17 Janvier ★
ANTIC TEATRE CABARET
Presentació del cabaret:
«El Desplume»
+
Projecció del documental:
«Madame Arthur»
durada / duración / duration / durée: 60 minPresentación + documental
Cabaret opening + Documentary projection
Cabaret debut + Projection du documentaire 

HORARIS
DIJOUS: 21:00
3 euros

HORARIOS
JUEVES: 21:00
3 euros

SCHEDULES
THURSDAY: 21:00
3 euros

HORAIRES
JEUDI: 21:00
3 euros

Un documental de Eduardo Gión
Narració: Pierrot
Apareixen: Christine, Enric Majó, Dolly Van Doll, Víctor Guerrero, Juani de Lucía, Mel Castán.madamearthureldocumental.blogspot.com.es →

[+] llegir més /// leer más /// read more /// en lire plus →

Projecció del documental d’Eduardo Gión, «Madame Arthur», com a presentació del cicle de cabaret que es celebrarà un cop al mes a l’Antic Teatre, protagonitzat per artistes del cabaret dels anys 70.

El documental és un recorregut per la trajectòria professional de Modesto Mangas, més conegut com Madame Arthur, cèlebre transformista de la Barcelona dels 70 i 80. Un viatge fílmic narrat pel seu amic i company Pierrot, des del seu naixement en un poble de Salamanca fins a ser la verdadera reina del cabaret del «Barcelona de noche», local emblemàtic de transformistes, travestis, vedettes i persones «canalles» de la època.

Eduardo Gión (Vilanova i la Geltrú 29 de maig de 1974). Durant la seva adolescència descobreix el món del cinema més underground, colant-se en els passis de les pel·lícules com Polyester o Cosa de hembras de John Watersles primeres d’Almodóvar, oArrebato de Zulueta. És per això que molt després decideix estudiar cinema al Centre d’Estudis Cinematogràfics de Catalunya i realitzar un màster en producció de Cinema i Televisió a la UPC. Realitzà al 2011 un documental anomenat Madame Arthur sobre la faceta artística d’un dels primers transformistes de Barcelona. Estrenat al Molino de Barcelona. El seu nou documental és Lentejuelas de Sangre sobre la faceta artística de terror de Pierrot, que es va estrenar el mes d’octubre del 2012 a l’Antic Teatre.

Proyección del documental de Eduardo Gión, Madame Arthur, como presentación del ciclo de cabaret que se celebrará una vez al mes en Antic Teatre, protagonizado por artistas de cabaret de los años 70.

El documental es un recorrido por la trayectoria profesional de Modesto Mangas, más conocido como Madame Arthur, célebre transformista de la Barcelona de los 70 y 80. Un viaje fílmico narrado por su amigo y compañero Pierrot, desde su nacimiento en un pueblo de Salamanca hasta ser la verdadera reina del cabaret del “Barcelona de noche”, local emblemático de transformistas, travestís, vedettes y personas “canallas” de la época.

Eduardo Gión (Vilanova i la Geltrú 29 de mayo de 1974). Durante su adolescencia descubre el mundo del cine más underground colándose en pases de películas como Polyester o Cosa de hembras de Jonh Waters, las primeras deAlmodóvar, o Arrebato de Zulueta. Es por eso que mucho después decide estudiar cine en elCentre d’Estudis Cinematografics de Catalunya y realizar un master en producción de Cine y Tv en la UPC. Realizó en el 2011 un documental llamado Madame Arthur sobre la faceta artística de uno de los primeros transformista de Barcelona. Estrenado en elMolino de Barcelona.Su nuevo documental esLentejuelas de Sangre sobre la faceta artística de terror de Pierrot, que se estrenó durante el mes de octubre de 2012 en Antic Teatre.

Our new cabaret/revue cycle, which will take place once a month at the Antic Teatre and feature cabaret artists from the 70s, will open with a screening of Madame Arthur, a documentary by Eduardo Gión.The film follows the career of Modesto Mangas, better known as Madame Arthur, a successful drag queen in Barcelona during the 70s and 80s. This cinematic journey, narrated by his friend and colleague Pierrot, takes us from his birth in a village in Salamanca to his position as the queen of cabaret in ‘Barcelona by Night’, a well-known venue for cross dressers, transsexuals, starlets and the ‘canalla’ (riff-raff) of the period.Eduardo Gión (born Vilanova i la Geltrú May 29th, 1974) discovered the world of underground cinema as a teenager, sneaking in to see films such as Polyester or Female Trouble by John Waters, Almodovar´s early works or Arrebato (Rapture) by Zulueta. This led him to study cinema at the Catalan Centre for Film Studies and to take a masters in Cinema and TV Production at the Catalonia Polytechnic University. In 2011 he directed a documentary called Madame Arthur about the artistic persona of one of Barcelona’s first drag queens, which was premiered at the city’s El Molino revue theatre. His latest documentary, Blood Sequins, is aboutPierrot’s artistic interest in horror and premiered in October 2012 at the Antic Teatre.