El taller a l’Escola de la Salut (Convent de Sant Agustí, 20/02/2013)

//CAT // (castellà al final)

El Taller de Dansa i Moviment, del Projecte Artístic Comunitari de l’Antic Teatre, es presenta dins les jornades de l’Escola de la Salut (per a gent gran) que es realitzen al Convent de Sant Agustí. A l’espai, cada setmana es presenta una activitat relacionada amb hàbits de salut per a la gent gran, i és una molt bona ocasió per donar-nos a conèixer. Comptem amb les participants habituals del taller i moltes cares noves, esperant que potser s’animin després d’aquest tast.

La xerrada, molt informal, es planteja amb tots i totes les participants (majoritàriament dones), situats en cercle, a una sala del Convent de Sant Agustí. Després d’una petita presentació i mostra de fotos del taller, es posen en pràctica alguns dels exercicis que es fan habitualment al taller, els Dimarts. Cadascú segons les seves possibilitats realitza els moviments, respiració i finalment, moviments de dansa, a un ritme suau i adaptat a les condicions dels participants; i prenem sobretot consciència de la respiració i de la mobilitat pròpia de l’altre (amb exercicis per parelles)

Tothom surt molt content, després de passar una estona distesa i entretinguda, esperant que tothom n’hagi tret alguna cosa nova, i s’animi a apropar-se algun dimarts al taller, a les 11h, al mateix Convent de Sant Agustí.

 

//CAST //

El Taller de Danza y movimiento, del Proyecto Artístico del Antic Teatre, se presenta dentro de las jornadas de la Escuela de la Salud (para gente mayor) que se realizan en el Convent de Sant Agustí.En el espacio, cada semana se presenta una actividad relacionada con hábitos de salud para la gente mayor, y es una buena ocasión para darnos a conocer. Contamos con las participantes habituales del taller y muchas caras nuevas, esperando que algunos/as se animen después de esta pequeña muestra.

La charla, muy informa, se plantea con todos y todas las participantes (mayoritariamente), situados en círculo, en una sala del Convent de Sant Agustí. Después de una pequeña presentación y muestra de fotos del taller, se ponen en práctica alguno de los ejercicios que hacemos habitualmente en el taller, los martes. Cada uno según sus posibilidades, realiza los movimientos, respiración y finalmente, los movimientos de danza, a un ritmo suave y adaptado a las condiciones de los participantes; y tomamos conciencia de la respiración y de la movilidad propia del otro (con ejercicios por parejas).

Todo el mundo sale muy contento, después de pasar una estona entretenida, esperando que todas hayan aprendido alguna cosa nueva, y se animen a acercarse los martes al taller, a las 11h, en el mismo Convent de Sant Agustí.