9 i 10 de maig – Presentació de «Ritme en el temps» (CAT)

 

«Ritme en el temps», un projecte de creació artística comunitària amb la gent gran del barri del Casc Antic de Barcelona

(foto: Estefanía Vara)

El projecte artístic comunitari de l’Antic Teatre consisteix en la realització d’un treball artístic de creació escènica amb la gent gran que viu a prop de l’Antic Teatre. Té per objectiu la recuperació de la memòria de cada una d’aquestes persones en relació al barri de Sant Pere i per extensió al Casc Antic de Barcelona.

 «Ritme en el temps» està format per un grup de 8 dones, d’entre 62 i 88 anys, que porten més de vuit mesos treballant amb un equip de professionals l’expressió artística a través de la dansa i del moviment.

 El projecte compta amb el suport de l’Obra Social de La Caixa i de l’Ajuntament de Barcelona.

 DATA: 9 i 10 de maig de 2013

HORA: 19h

LLOC: Antic Teatre c/ Verdaguer i Callís 12, Barcelona

DURADA: 60 min

PREU: Gratuït

 

(Aforament limitat)

«RITME EN EL TEMPS»

Projecte de creació artística comunitària de l’Antic Teatre amb la gent gran del barri del Casc Antic de Barcelona

Antic Teatre aposta per un model de centre cultural on l’arrelament a la comunitat territorial hi tingui un paper fonamental i vertebrador. És per això que ja des de finals del 2011 s’està desenvolupant un projecte comunitari amb els veïns del seu barri més immediat, el barri de Sant Pere, al Casc Antic de Barcelona. Els dies 9 i 10 de maig es farà la presentació dels treballs que s’estan realitzant en aquest projecte, que  les mateixes participants han volgut anomenar «Ritme en el temps».

El projecte és una iniciativa de l’Antic Teatre i d’Isabel Ollé, ballarina i coreògrafa amb gran experiència en projectes artístics comunitaris.  Compta amb el suport de l’Obra Social de La Caixa i de l’Ajuntament de Barcelona. També es compta amb la col·laboració del Casal de Gent Gran Comerç, Casal de Joves del Palau Alòs, Centre Cívic Convent de Sant Agustí i Centre de Recursos Pedagògics de Ciutat Vella.

Aquest projecte consisteix en la realització d’un treball artístic de creació escènica, a través de la dansa i el moviment, amb la comunitat de gent gran que viu a prop de l’Antic Teatre. El seu objectiu és la recuperació de la memòria de cada una d’aquestes persones en relació al barri de Sant Pere i per extensió al Casc Antic de Barcelona, vinculant d’aquesta manera la seva memòria personal a la memòria històrica de la zona.

La base social del projecte es justifica pels alts índex de solitud de la gent gran que resideix en aquest barri, la poca visibilitat d’aquestes persones en els seus espais culturals i el valor històrico-cultural de l’edifici de l’Antic Teatre, un antic palau del segle XVII, anteriorment conegut com Cercle Barcelonès d’Obrers Sant Josep

Des del darrer semestre del 2012, i amb la finalitat d’aproximar-se a aquest col·lectiu, l’Antic Teatre està realitzant diferents tallers de dansa i moviment dirigits a gent gran. D’aquesta manera es fa accessible a aquest col·lectiu el llenguatge i l’expressió artística de la dansa, amb els beneficis que això pot tenir en relació a la inclusió i la cohesió social. Alhora també es fan visibles les necessitats i modes d’expressió de la gent més invisible del nostre barri: la gent més gran.

Després d’una primera presentació al novembre del 2012, la següent presentació serà els propers dies 9 i 10 de maig. Una tercera es celebrarà a finals d’aquest 2013. El fet de presentar-ho en diferents parts es deu a l’adaptació de la dinàmica d’un projecte comunitari, que necessita de temps per anar creixent i consolidar-se.

 

 

Per a més informació:

Blog del Projecte artístic comunitari de l’Antic Teatre:

http://www.tea-tron.com/anticteatre/blog/category/projecte-comunitari/

 

Antic Teatre:

http://www.anticteatre.com

 

Contacte:

comunicacio@anticteatre.com
933152354