16 i 17/05 «GREENWICH ART SHOW» de MACARENA RECUERDA SHEPHERD, a l’Antic Teatre


MACARENA RECUERDA SHEPHERD

 

«Greenwich Art Show»

 

durada / duración / duration / durée: 60 min

Noves dramatúrgies / Nuevas dramaturgias / New drama / Nouveau drame

Idioma/ language/ langue: Català- Castellano-English

21h
6 euros

vídeo→

 

Una performance de Macarena Recuerda Shepherd

Amb la col·laboració especial de: Vicente Arlandis

Participen en el projecte:

Gorka Bilbao, Bernardo Cubría, Gerardo Rodriguez,
Elizabeth Romanski, Manu Morales, Mariluz Vidal, Pau Aguilar Amorós, Jaime
Puerta y Ulku Tekten

Co-produeix: MiCarteraPatrocina, Festival Neo, Festival TNT (CAET) i Antic Teatre

 

Col·labora: El Graner i Mercat de les flors

Aquest projecte ha rebut la Beca Atrio de la Alhondiga Bilbao.


www.macarenarecuerdashepherd.com

★ 16 i 17 Maig 16 y 17 Mayo 16 & 17 May 16 et 17 Mai

[+] llegir més /// leer más /// read more /// en lire plus →

La peça, que porta per títol Greenwich Art Show, és el retrat d’un fotògraf, una dona i una ciutat, explicada a través de les fotografies que el nostre protagonista va fer entre els anys 1942 i 1945.

Aquesta peça pretén ser un biopic del fotògraf i una de les dones que casualment posa en diverses de les seves fotografies, suposadament documentals. Aquesta casualitat va desencadenar la possibilitat que el fotògraf de premsa, conegut com un dels pares de la fotografia sincera, fingís retratar la veritat dels carrers, fent-se anomenar a si mateix fotoperiodista quan en realitat són escenificacions amb actors més pròpies de la foto d’autor.

Macarena Recuerda Shepherd

M’interessa trobar noves estructures narratives, on les seves seqüències fixes possibiliten una lectura diagramàtica. Una lectura que permeti una sèrie de relacions i associacions, ja que de la mateixa manera que les paraules i les frases obtenen el seu significat una vegada que es vincula amb la ment del lector, les imatges consecutives poden obrir una infinitat de possibles lectures.

La pieza que lleva por titulo “Greenwich art show” es el retrato de un fotógrafo, una mujer y una ciudad explicada a través de las fotografías que nuestro protagonista tomó entre los años 1942 y 1945.

Está pieza, pretende ser un biópic del fotógrafo y una de las mujeres que casualmente posa en varias de sus fotografías supuestamente documentales. Esta casualidad desató la posibilidad de que el fotógrafo periodístico conocido como uno de los padres de la fotografía sincera, fingiera retratar la verdad de las calles, llamándose a sí mismo fotoperiodista cuando en realidad son escenificaciones con actores más propias de la foto
autoral.

Macarena Recuerda Shepherd

Me interesa encontrar nuevas estructuras narrativas cuyas secuencias fijas posibilitan una lectura diagramática. Una lectura que permita una serie de relaciones y asociaciones, ya que de la misma manera que las palabras y las frases obtienen su significado una vez que se vincula con la mente del lector, las imágenes consecutivas pueden abrir un sin fin de posibles lecturas.

Greenwich art show tells the story of a photographer, a woman and a city using photographs taken by the main character between 1942 and 1945.

The show has been conceived as a biopic of the photographer and one of the women who serendipitously appears in several of his supposedly documentary images.

This coincidence brings up the possibility that this photographic reporter, perceived as one of the founding fathers of candid photography, was pretending to portray the reality of the streets and calling himself a photojournalist when in fact he was creating staged shots with actors in the manner of artistic photographers.

Macarena Recuerda Shepherd

I’m interested in finding new narrative structures in which fixed sequences create the possibility of a diagrammatic interpretation, allowing a series of connections and associations to emerge. In the same way that words and phrases obtain their meaning once they have been linked in the mind of a reader, images viewed in succession can open the way for an infinite number of possible interpretations.