LES VEÏNES DE L’ANTIC TEATRE BALLEN LA SEVA MEMÒRIA DEL BARRI /// LAS VECINAS DEL ANTIC TEATRE BAILAN SU MEMORIA DEL BARRIO

///CAT///

 

«RITME EN EL TEMPS»

Projecte artístic comunitari de l’Antic Teatre amb els veïns del Casc Antic de Barcelona

21 i 22 de novembre

20h

Antic Teatre

c/ Verdaguer i Callís 12

Barcelona

Entrada Gratuïta

www.anticteatre.com

Tel 93 315 23 54

 

La Carmen, la Teresa, la Pepi, l’Aurora, l’Alsi, la Pilar, la Núria, la Mª Carme, i la Rosario són veïnes del barri del Casc Antic. Elles porten més d’un any realitzant una creació de dansa i moviment, relacionada amb la memòria del barri, dins del projecte artístic comunitari de l’Antic Teatre amb els seusveïns.

L’ Antic Teatre aposta per un model de centre cultural on l’arrelament a la comunitat territorial hi tingui un paper fonamental i vertebrador.  És per això que ja des de finals del 2011 s’està desenvolupant un projecte amb la gent gran del barri de Sant Pere al Casc Antic de Barcelona. L’objectiu d’aquest projecte és la recuperació de la memòria de cada una d’aquestes persones en relació al seu barri.

Des del darrer semestre del 2012, i amb la finalitat d’aproximar-nos a aquest col·lectiu, s’estan realitzant diferents tallers de dansa i moviment dirigits a gent gran. Amb això es fa accessible a aquest col·lectiu el llenguatge i l’expressió artística de la dansa, amb els beneficis que pot tenir en relació a la inclusió i la cohesió social. Alhora també es fan visibles les necessitats i modes d’expressió de la gent més invisible del nostre barri: la gent més gran.

Després d’una primera presentació al novembre del 2012, s’ha fet una segona al maig del 2013, i una tercera aquest mes de novembre. El fet de presentar-ho en diferents parts es deu a la dinàmica d’un projecte comunitari, que necessita de temps per anar creixent i consolidar-se.

 

////CAS///

 

«RITME EN EL TEMPS» (Ritmo en el tiempo)

Proyecto artístico comunitario del Antic Teatre con los vecinos del Casc Antic

21 y 22 de noviembre

20h

Antic Teatre

c/ Verdaguer i Callís 12

Barcelona

Entrada Gratuïta

www.anticteatre.com

Tel 93 315 23 54

 

Carmen, Teresa, Pepi, Aurora, Alsi, Pilar, Núria, Mª Carme y Rosario son vecinas del barrio del Casc Antic de Barcelona. Ellas llevan más de un año realizando una creación de danza y movimiento, relacionada con la memoria del barrio, dentro del proyecto artístico comunitario del Antic Teatre con sus vecinos.

Antic Teatre apuesta por un modelo de centro cultural donde el arraigamiento a la comunidad territorial tenga un papel fundamental y vertebrador. Es por esto que ya desde finales del 2011 se está desarrollando un proyecto con la gente mayor del barrio de Sant Pere en el Casc Antic de Barcelona. El objetivo de este proyecto es la recuperación de la memoria de cada una de estas personas en relación a su barrio.

Desde el último semestre del 2012, y con la finalidad de aproximarnos a este colectivo, se están realizando diferentes talleres de danza y movimiento dirigidos a la gente mayor. Con esto se hace accesible a este colectivo el lenguaje y la expresión artística de la danza, con los beneficios que pueda tener en relación a la inclusión y la cohesión social. A la vez también se hacen visibles las necesidades y formas de expresión de la gente más invisible de nuestro barrio: la gente mayor.

Después de una primera presentación en noviembre de 2013, se hizo una seguna en mayo del 2013, y una tercera este mes de noviembre. El hecho de presentarlo en diferentes partes se debe a la dinámica de un proyecto comunitario, que necesita de tiempo para ir creciendo y consolidarse.

 

VÍDEO-ENTREVISTA MAYO 2013:

Antic Teatre & Isabel Ollé “ RITME EN EL TEMPS” – Antic Teatre – 10/05/2013 from Antic Teatre BCN on Vimeo.