El Borsí per al Barri..ASSEMBLEA OBERTA, 19 de gener la plaça de la Verònica.

https://elborsipelbarri.wordpress.com/2017/01/12/assamblea-oberta-19-de-gener-la-placa-de-la-veronica/

Davant de l’aposta del govern municipal per privatitzar el Borsí, des de la plataforma El Borsí per al Barri veiem més necessària que mai l’aglutinació de forces  de cara a plantejar-ne oposició.

El Borsí ha de ser, per sobre de tot, aposta social i cultural per construïr un barri on els veïns i veïnes siguem els i les protagonistes!!

Per tot això, convoquem a veïnat, col·lectius i associacions que donin suport i col.laborin amb la reivindicació, a una assemblea oberta on explicarem la situació actual i debatrem quins han de ser els següents passos a  seguir.

El barri Gòtic pateix, de sempre, un menyspreu per part de les administracions, que veuen el nostre barri com una font de negoci i com una mercaderia. Ciutat Vella s’ha convertit, amb el beneplàcit de l’administració, en un parc temàtic on la indústria turística i immobiliària ha fet el que ha volgut. A conseqüència d’això, cada cop som menys veïnes les que podem resistir a l’assetjament, ja sigui directament immobiliari o a causa de la massificació i tematització de l’espai públic i el comerç.

Patim una insuportable absència d’equipaments, de places i carrers on poder desenvolupar-nos com a persones.

La plataforma El Borsí per al Barri creiem que el Borsí representa una molt bona oportunitat per omplir, de nou, de vida veïnal el Gòtic. La centralitat i simbologia de l’edifici són inigualables per tal d’aconseguir aquest objectiu. Volem un espai d’ús 100% públic, on els veïns i veïnes puguem generar projectes culturals intergeneracionals, cooperar, créixer i relacionar-nos fora de la dinàmica mercantilista a la qual han sotmès Ciutat Vella.

L’assemblea oberta serà el proper dijous 19 de gener a les 19h a la plaça de la Verònica.

Us hi esperem! Construïm junts/es un projecte per al Borsí!

 

Si us voleu adherir o donar suport a la plataforma El Borsí pel barri individualment o com a entitat/col·lectiu ho podeu fer des d’aquí!
https://elborsipelbarri.wordpress.com/manifest/adhesions/

BTV
La plataforma El Borsí per al barri rebutja compartir l’espai amb cap entinta privada:
http://www.btv.cat/btvnoticies/2017/01/11/el-borsi-el-gotic-la-llotja-equipament-la-veronica/

El Periodico
EDIFICIO HISTÓRICO EN EL GÒTIC
El Borsí per al Barri se opone a la cesión a la Fundació Jaume Bofill
http://www.elperiodico.com/es/noticias/barcelona/borsi-pel-barri-opone-cesion-fundacion-bofill-5730249

Captura de pantalla 2017-01-13 a las 1.07.08