20/02 FLUXCLUB PRESENTA ORIOL PERUCHO IN MEMORIAM de MARTÍ SANS

sessió 2 

ORIOL PERUCHO IN MEMORIAM

presentació
En aquesta sessió, Martí Sans ens presenta un documental sobre el músic Oriol Perucho, un dels referents clau de les avantguardes musicals, que ens va deixar el 2016.

MARTÍ SANS
Barcelona, 1954.  Del 1977 al 1982 funda i dirigeix amb Pere Marcilla la distribuïdora i llibreria Cosa Nostra, especialitzada en antiautoritarisme. El 1982 crea el taller de vídeo Altervideo per treballar en el medi educatiu i especialment en el del treball social, on col·labora amb les D. G. de Justícia Juvenil i Presons del Departament de Justícia. Durant dos anys promou un taller de vídeo amb joves que estan sota mesures judicials. Imparteix cursos per a educadors de presons i inicia projectes pilot a diverses presons de Catalunya.
A partir de 1990, Altervideo es converteix en productora i es dedica a realitzar i/o produir vídeos documentals, publicitaris i de creació.
Ha estat col·laborador habitual de les revistes Video Actualidad i Ulises, i professor de vídeo a l’EUETT La Salle i a l’Institut d’Estudis Fotogràfics de Catalunya, entre d’altres. Ha publicat el llibre Tintín, grandezas y miserias de un mito que cumple 50 años.
El 2009 inicia un procés de recerca sobre el judaisme i la judeofòbia que culmina amb l’estrena del documental L’estigma? al 2012. Ha dirigit la mostra Visions de l’Islam del 2013 al 2014. Des del 2012 programa i dirigeix el fòrum documental Visions documentals.
Oriol Perucho in memoriam és el seu últim treball documental.

Oriol Perucho in memoriam
2017_50:30 min

Un recorregut per la vida i obra d’un bateria irrepetible.

Oriol Perucho és un dels referents clau de les avantguardes musicals que es varen iniciar a casa nostra als anys 70. Però l’aportació de Perucho no es limita al seu paper de pioner d’aquestes avantguardes, sinó que fins a la seva mort va estar compromès amb la innovació i l’experimentació. Des que el 1970 va crear la mítica banda Perucho’s, que juntament amb Baf van ser els introductors del free jazz a casa nostra, no va parar de tocar la bateria, de compondre i d’improvisar, sempre rebutjant els camins fàcils i buscant-ne de nous per explorar.

Va passar per diverses bandes, algunes de culte per a l’escena musical més avantguardista, com Tropopausa, Koniec, Moisés Moisés, la Bel Canto Orquestra de Pascal Comelade, Les Anciens, Cebos Enrique, Mil Pesetas, etc. A més, va enregistrar tres discos en solitari: Insultó, le multaron y dejó de comer (1992), Zaping CD (1994) i Así pasan 45 minutos (1998) en els quals va col·laborar amb un gran nombre de músics amics i on va plasmar el seu univers més personal.

Aquest documental de Martí Sans repassa la seva trajectòria vital i artística a través de peces inèdites de concerts i assaigs, i d’entrevistes amb els músics que van tocar amb ell: Martí Soler, Oriol Pons de Vall “Ginger”, Jaume Martín, Enric Cervera, Ramon Solé, Eduard Altaba, Xavier Maristany, Pepino Pascual, Gat, Roger Fortea, Roger Aixut i Laia Torrents, i el blogger Jack Torrance.

Guió i direcció Martí Sans
Producció Altervideo
Operador de càmera Antoni Nogueras
Edició Martí Sans, Jesús Lucas i Marcel Cifré


Vuitena temporada de FLUX CLUB, un club de vídeo amb una periodicitat quinzenal que pretén reflectir la vitalitat del vídeo de creació de la nostra ciutat. Es tracta d’una extensió del Festival de vídeo d’autor FLUX, amb sessions obertes a tot el que està passant en el camp del vídeo a Barcelona, que complementen el festival des del punt de vista dels seus continguts i que estenen el seu període d’acció més enllà dels dies estrictament dedicats al festival. FLUX CLUB acull tot tipus de sessions amb projeccions, videoperformances i col·loquis que ofereixen al públic la possibilitat del contacte directe amb els videocreadors. Poden ser sessions monogràfiques d’autors reconeguts, temàtiques, dedicades a gèneres com la videodansa i la videopoesia, o col·lectives dedicades a autors emergents. FLUX CLUB és un espai de difusió del vídeo de creació a la ciutat de Barcelona.


Habitual Video Team és una associació sense ànim de lucre que té com a objectius principals la promoció de tot tipus d’activitats relacionades amb les arts audiovisuals i concretament amb la videocreació.
Una branca de les seves activitats és l’organització de festivals, cicles i mostres de vídeo, com el festival de vídeo d’autor flux, i el festival influx [vídeo a escena] dedicat a les arts escèniques audiovisuals.
Una altra branca fonamental de la seva feina és la documentació videogràfica (gravació i edició) d’esdeveniments culturals generalment de petit format com concerts, poesia, performances o espectacles teatrals. A partir del 2012, posa en marxa el projecte summa, amb la finalitat de convertir aquest patrimoni audiovisual de més de 1.000 gravacions en un arxiu videogràfic on line d’accés públic.

altervideo.tv

Organitzat per HABITUAL VIDEO TEAM

fluxfestival.org
www.habitualvideoteam.org

Videocreació

Durada: 90 min

Horaris
Dilluns 20 de Febrer – 21:00
Gratït

[+] INFO