Més Bellesa, projecte artistic Comunitari ANTIC TEATRE

Abel Montes està vinculat al grup de La Bellesa des de l’any 2017, quan va venir com a alumne en pràctiques des de l’escola de Teatre El Timbal. Abel és realitzador de video i Youtuber i és el responsable de la creació del material audiovisual pel projecte EMPREMTE +65.

Aquí us deixem un link a un dels assaigs de La Bellesa.

Estem treballant amb texts de la Sección Femenina. Hem fet l’exercici de passar a primera persona el que el dogma franquista exigia de la dona. Allà on diu «dona» nosaltres hem dit «Jo».  I el resultat esgarrifa.

«Yo nunca descubriré nada; me falta, desde luego, el talento creador, que está reservado por Dios para inteligencias varoniles;  Yo no puedo hacer más que interpretar, mejor o peor, lo que los hombres me dan hecho».

«Yo no leeré novelas, pues están confeccionadas con retazos de adulterios, de aventuras pasionales, de intrigas sensuales, de evoluciones de amor libre que perjudicarán mi espíritu… Yo tampoco iré a bailar; pues el baile es el vestíbulo de las casas públicas».

Sección Femenina. Formación Político-Social, primer curso de Bachillerato, 1963.

’Medina’, revista de la Sección Femenina, 13 de agosto de 1944.