5-8/05 Destil de Núria Andorra & Manel Salas

Destil es una pieza de música y danza en la que Manel Salas Palau y Núria Andorrà muestran su resultado del proceso de destilar la interacción de las dos artes.

Describimos el proceso artístico de la pieza a través del concepto de «destilación»: llegar a la esencia de cada forma de arte para poder fusionarlas creando una única.

Destil viene de un proceso de «destilación»: método de separación de sustancias químicas basado en las diferentes volatilidades que cada una presenta. Este proceso se utiliza para purificar los componentes de una mezcla.

La escenografía pasa a ser los instrumentos y los elementos que permiten viajar entre movimiento y sonido, y que unen el gesto con la sonoridad. Una mezcla de objetos sonors que dan espacio para que la música dance y el movimiento sea sonido.

Este proceso de destilación será un proceso abierto en el que invitarán a artistas, tanto la noche del viernes como la del sábado, para compartir y experimentar nuevos componentes para llegar a nuevas esencias. El viernes, con los bailarines Aimar Pérez Galí y Almudena Pardo Teixeiro, y el sábado, con el contrabajista Álex Reviriego y el saxofonista Tom Chant.

Núria Andorrà (nuriaandorra.com). Percusionista contemporánea, improvisadora y compositora. De formación clásica y contemporánea, pero siempre bebiendo de otras fuentes de inspiración. Núria propone un universo donde las imágenes, el sonido y el cuerpo se unen para transmitir en igualdad las mismas emociones y crear desde la interdisciplinariedad.

Su espectáculo interdisciplinario Constel·lacions ha recibido los premios: Premio Puig Porret del Mercat de Música Viva de Vic 2019, Premio especial Zirkólika 2020, Premi “Alícia” de la Acadèmia de la Música Catalana.

Ha tocado con los músicos Agustín Fernández, Fred Frith, Lê Quan Nihn, Joëlle Léandre, Zlatko Kaučič, Rafał Mazur, Mats Gustafsson, Pablo Ledesma, Nate Wooley, Ingar Zach, Frances-Marie Uitti, Joe Morris, Tom Chant, Yasmine Azaiez, Anne-Liis Poll, Nuno Rebelo o Christiane Bopp; y con los bailarines Julyen Hamilton, Manel Salas, Constanza Brncic, Andrés Corchero o Iris Heitzinger. También ha trabajado con Carles Santos, Hèctor Parra, Matmos y en diferentes espectáculos interdisciplinarios.

Es profesora de improvisación en el ESMUC – Escola Superior de Música de Catalunya y en el conservatorio de Reus, e imparte workshops en diferentes conservatorios superiores de Europa. Es directora artística de MontMusic Festival y del MontMusic Esemble.

Manel Salas Palau (Barcelona, 1980. Després d’estudiar Educació Física, va començar la seva carrera ballant, ensenyant i coreografiant hip-hop. El seu interès per la dansa el va portar a estudiar mim, butoh, acrobàcia i improvisació. El 2008 es va llicenciar en dansa contemporània a Codarts, Conservatori de Dansa de Rotterdam. Des de llavors ha estat ensenyant i ballant amb diferents companyies, projectes i coreògrafs de tot el món, com Paper Tiger (Xina), Julyen Hamilton (Anglaterra), David Zambrano (Bèlgica), Àngels Margarit (Espanya), Arno Schuitemaker, Edita Braun (Àustria), CobosMika Company (Espanya), Ramon Oller (Espanya), Jasmine Morand i molts més. Des de fa poc viu a Suïssa i ensenya internacionalment, col·laborant amb altres artistes i desenvolupant el seu propi treball, amb gires a la Xina, Rússia, Holanda, França, Suïssa i Espanya. Manel va ser honrat amb un premi cultural de la ciutat i el cantó de Zuric el 2020.

Aimar Pérez Galí desenvolupa la seva pràctica artística des de la composició, la pedagogia, la investigació i l’escriptura. Actualment està aprenent horticultura i a tocar el piano.

Almudena Pardo Teixeiro (Barcelona, 1982) balla des dels tres anys i fins a avui dia. La seva formació engloba música i diferents registres de dansa. Com a pràctica de moviment, l’interessa la composició a temps real.

Àlex Reviriego toca contrabaix, orgue i electrònica. Com a contrabaixista, amb un gran domini de les tècniques esteses i l’explotació tímbrica de l’instrument, ha participat en un gran nombre de formacions de música contemporània, experimental i de lliure improvisació. És membre estable de les formacions Phicus, Inhumankind, Ràdium i Möhit, entre d’altres, i és un dels músics més actius i sol·licitats de l’escena de música experimental nacional. El seu estil àrid i ple d’arestes es pot escoltar a dotzenes d’àlbums publicats a diferents segells d’àmbit internacional i a gran varietat de configuracions en directe, des del solos fins als grans ensembles i orquestres. La seva versatilitat l’ha portat a treballar en estils tan diversos com el black metal, la composició contemporània, el folk experimental o l’electrònica ambient.

Tom Chant és saxofonista, improvisador i compositor. Ha estat actiu al món de la música improvisada durant més de 25 anys i ha tocat amb músics com Otomo Yoshihide, Eddie Prévost, Steve Beresford o Ferran Fages entre molts altres, especialment a Londres, on va créixer, i a Barcelona, on ha viscut durant els últims 15 anys. Sobretot està interessat a escoltar i a com això pot influir a les eleccions de tocar i expressió.

Jueves y domingo, representación de MANEL SALAS PALAU, NURIA ANDORRÀ

Viernes, representación de NURIA ANDORRÀ, AIMAR PÉREZ GALÍ, ALMUDENA PARDO TEIXEIRO

Sábado, representación de MANEL SALAS PALAU, ÀLEX REVIRIEGO, TOM CHANT

Espacios de residencia: UNIÓ SOCIAL DE FLIX (TARRAGONA), L’ESTRUCH. FÀBRICA DE CREACIÓ DE LES ARTS EN VIU (SABADELL)

Producción y distribución: ESCENAPART

http://nuriaandorra.com/destil/

Composición instantánea

Duración: 60 min

Horarios
Jueves 5 de mayo a las 20:00
Viernes 6 de mayo a las 20:00
Sábado 7 de mayo a las 20:00
Domingo 8 de mayo a las 20:00
12 euros ONLINE // 15 euros TAQUILLA
Compra de entradas