FOSC de Javier J Hedrosa i Néstor García

FOSC és un projecte escènic que investiga i reflexiona sobre el paper de l’espectador d’arts escèniques, l’arxiu i la memòria individual i col·lectiva de l’experiència teatral. Què recorda l’espectador? Què és el que li marca? Què li fa tornar al teatre? Per això, el dispositiu escènic se situa al pati de butaques, i no a l’escenari, des d’on alguns espectadors locals es converteixen en protagonistes narrant en directe les seves memòries.


Javier J Hedrosa és coreògraf i ballarí. Actualment, viu a València on desenvolupa la seva pràctica artística entorn de l’arxiu, la memòria i les qüestions locals. Les seves peces s’han mostrat en festivals com a Càmping (CND Paris), 10 Sentits, ACT Bilbao o Dansa València. A més, coordina el podcast d’arts vives Ràdio Mutant.

Néstor García és artista i comissari independent. Estudia a l’Institut del Teatre i P.A.R.T.S. Algunes de les seves peces han estat presentades en festivals internacionals com el Tanz im August (Berlín), el Batârd Festival (Brussel·les) o el Zürcher Theater Spektakel (Zurich). En l’actualitat combina la seva producció artística amb la co-direcció del Festival Salmon.


hacer historia(s) volum v és un cicle de dansa contemporània i performance organitzat i comissariat per La Poderosa, que s’interessa per l’arxiu, la memòria, la història i el cos. Davant l’ombra apocalíptica que sobrevola les nostres vides, en aquesta cinquena edició proposa un programa de dues setmanes travessat pel sentit cíclic de la vida, que inclou de dansa, performance, trobades, laboratoris i altres contextos artístics.

FOSC és un espectacle programat dins el cicle HACER HISTORIA(S) V.V, comissariat per LA PODEROSA

Una producció de JAVIER J HEDROSA
Concepte i creació: JAVIER J HEDROSA i NÉSTOR GARCÍA
Amb la col·laboració de RAFAEL RIDAURA i JOSÉ JULIÁN
Amb l’acompanyament de TATIANA CLAVEL
Mirada externa: SOFIA ASENCIO
Disseny de llums: DIEGO SÁNCHEZ

Amb el suport de: GRANERS DE CREACIÓESPAI INESTABLEDANSA VALÈNCIALA NAU IVANOW (Barcelona), CENTRO COREOGRÁFICO DE LA GOMERAIVC i AJUNTAMENT DE VALÈNCIA

Agraïments: SANTI DE LA FUENTEPAULA MIRALLESLAURA PASTORFERNANDA MEDINATEATRO DE LO AUSENTEITZIAR BARRIOBERO

Gràcies a les memòries de les espectadores que hi han participat.

Dissabte 21 d’octubre a les 20:00h
Diumenge 22 d’octubre a les 20:00h
Idiomes: Català i castellà
Durada: 65 minuts
Entrades: 14 euros ONLINE // 16 euros TAQUILLA

COMPRAR ENTRADES