Platea de Tripak

(un brindis)
al llindar una cascada
(amb llàgrimes)
desemboca sobre la taula
(una tomba)
i d’allà cau i s’estén
(les maresmes)
un rere l’altre els cossos
(germanes, germanes!)
passem per aquí
(la nostra ferida tremenda)
per sortir d’allà
(Platea)
Partint de la idea de la existència intermèdia o l’estat de transició de les ànimes, a Platea se’ns presenta, com a representació d’uns llimbs imaginats, una taula de banquet enmig d’un paisatge de maresmes. El moviment de les marees destaca la propietat de la vida de donar y prendre sense trobar explicació o amarratge. Un Deu, com mestre de cerimònies, dona la benvinguda als cossos que arriben a aquest entorn mutable. Arrossegats pel mar arriben desorientats o desmaiats, como nàufrags o com sirenes; tots tingueren abans una vida i una mort. El lloc ha estat preparat per a la celebració final, la gran transmutació, tot i que abans hauran de deslliurar-se de les seves anteriors voluntats, que encara ressonen.


Tripak es una companyia basca composta per Andrea Berbois, Mayi Martiarena, Maite Mugerza, Marina Suárez i Natalia Suarez. La seva pràctica es centra en les arts escèniques. Havent realitzat estudis d’arts plàstiques i música, el 2014 van formar la companyia amb el desig d’oferir creacions pròpies basades en les seves experiències i visons particulars del món i l’estètica. Des de llavors han creat vàries obres de format teatral, així com performances, tant en solitari com en col·laboració amb d’altres artistes. Han participat en diferents festivals i espais nacionals i internacionals i també s’han dedicat a la transmissió de les seves pròpies pràctiques. El 2022 obriren, juntament amb altres amics, Kampai, un espai a Bilbao on crear, assajar, i compartir amb el públic experiències que tracten de d’anar més enllà dels formats habituals d’exhibició de l’art.


Platea de Tripak és una proposta del programa públic Festival Sâlmon d’arts vives edició 2023, comissariada per Andrea Rodrigo i Néstor García.

 

Idea, textos, dramatúrgia i disseny visual: NATALIA SUAREZ, MARINA SUAREZ, ANDREA BERBOIS i MAITE MUGUERZA
Intèrprets: NATALIA SUAREZ, MARINA SUAREZ, ANDREA BERBOIS, MAITE MUGUERZA i GARAZI NAVAS.
Mirada externa: MAYI MARTIARENA
Música en directe: ANDREA BERBOIS i GARAZI NAVAS
Ajudants de escenografia: HAIEK KOOP.
Disseny de llums: INGA CERRO
Distribució: Tripak
Fotos: ARRIGURI

Col·laboradors: EREMUAK (govern basc), BULEGOA Z/B, DINAMOA SORMEN GUNEA, L’ANIMAL A L’ESQUENA, AZALA ESPAZIOA, GARAION SORGINGUNEA, TABAKALERA DONOSTIA, BARATZA ARETOA, S’ALA SPAZIO PER ARTISTI, ARROPAINEKO ARRAGUA

 

divendres 13 d’octubre a les 20:00h
dissabte 14 d’octubre a les 20:00h
diumenge 15 d’octubre a les 20:00h
Idiomes: Castellà
Durada: 75 minuts
Entrades: 14 euros ONLINE // 16 euros TAQUILLA