El TNT aposta per apropar les noves tendències en arts escèniques a tots els públics amb un 74% de la programació gratuïta i la resta a preus molt assequibles

 

 

Terrassa, 30 d’octubre de 2013. El Festival TNT 2013 arrenca aquesta setmana amb la ferma aposta d’apropar les noves tendències en arts escèniques a tots els públics i especialment al públic més jove. Per fer-ho, el TNT 2013 compta amb una programació molt accessible amb un 74% de l’oferta gratuïta i la resta a preus d’entre 3 i 10 euros.

A més, per primera vegada aquest any el Festival TNT ha arribat a un acord amb el Gremi d’Hostaleria de Terrassa que també participarà del TNT oferint el Pintxo TNT. Una proposta que firmen 27 bars i restaurants de la ciutat que, entre el 3 i el 6 d’octubre, serviran a qui ho demani una proposta gastronòmica creada especialment per gaudir-la entre espectacle i espectacle del Festival TNT.

Per escalfar motors, demà dimarts 1 d’octubre i dimecres 2 el Festival ha programat 3 activitats. La primera proposta de l’edició d’enguany del TNT és una celebració participativa: la projecció al Cinema Catalunya –a les 19h- d’una pel·lícula feta pels alumnes dels IES de Terrassa. L’estrambòtic guió de Marc Artigau No dormiré mai més dóna peu a una activitat que divertirà tant a espectadors com a participants.

Posteriorment, a les 20 hores, el Teatre Alegria acollirà la ja tradicional sessió introductòria Mirades TNT, conduïda enguany per Víctor Molina, professor de l’Institut del Teatre de Barcelona i del MOIET. Mirades TNT és un punt de trobada per al públic amb inquietuds que vol aprofundir en allò que veu i que vol involucrar-se en el procés creatiu mitjançant el seu paper d’observador. Com sempre, el Mirades TNT constarà de dues sessions; aquesta preparatòria abans del Festival i una altra de debat un cop acabat el TNT.

El dimecres, l’artista Marcel·lí Antúnez oferirà a les 17.30h a la Casa Baumann una masterclass i vídeoprojeccions de les seves pel·lícules curtes per introduir el públic al món de l’experimentació escènica, l’art electrònic, les instal·lacions interactives i les performances. Per reservar plaça per a la masterclass cal trucar al telèfon 93 784 83 90 o escriure a info@baumannlab.cat

La programació oficial arrenca dijous 3 d’octubre a les 20h al Teatre Principal de Terrassa de la mà de la reconeguda coreògrafa andalusa Blanca Li, amb el trencador espectacle Robot!, una fantasia futurista a on 8 ballarins comparteixen escenari amb 8 robots creats especialment pel col·lectiu japonès de dansa Mywa Denki que donarà pas a 4 dies de festival amb 30 espectacles, 18 estrenes i fins a 88 activitats.

El Festival TNT és un festival dedicat a les noves tendències en les arts escèniques, que recolza i presenta espectacles de nova creació i llenguatges molt diversos, amb una clara vocació d’arribar a tots els públics, aquest any emfatitzant de manera especial la connexió amb joves i adolescents. Terrassa ha demostrat any rere any la seva aposta per les arts escèniques fins arribar a situar-se com a referent de les noves tendències i la creació contemporània a l’escena del país. TNT| Terrassa Noves Tendències està organitzat pel CAET – Centre d’arts escèniques de Terrassa i rep el suport de l’Ajuntament de Terrassa, la Generalitat de Catalunya i de l’INAEM.

 

BARS I RESTAURANTS QUE OFERIRAN EL PINTXO TNT:

 

La Torreta

Vinyl

Café Teatre

Tocats per la Tramuntana

Punt i Apat

Zurito

El Porro

Bocinets

Bizarre

El Porro Gran

L´Alegria del Teatre

El Rovell del Ou

Café de l´Aula

Café Dolç

Agora

Vermouth

Vent de Dalt

Xitos

Gresol

Syrah

Belle Epoque

La Terrassa del Museu

Sa ILLA

Escaletes8

La Picoteca


 

Per més informació:

Maica Sáez | aPortada Comunicació

Pere Dot | aPortada Comunicació

T. +34 933 182 650   M. +34 663 848 919
maica.saez@aportada.com

 

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , by Festival TNT / CAET - Centre d'arts Escénicas de Terrassa. Bookmark the permalink.

About Festival TNT / CAET - Centre d'arts Escénicas de Terrassa

El Centre d’Arts Escèniques de Terrassa (CAET) és un dels tres centres territorials de creació, producció i difusió d’arts escèniques de Catalunya, juntament amb el de Reus i el de Salt-Girona. Creat l’any 2006, i sota la direcció del terrassenc Pep Pla, el CAET aposta pel suport a la creació d’autors contemporanis i a les noves tendències. I ho fa de la mà del teixit social i cultural de Terrassa, amb una llarga tradició escènica. Amb un diàleg íntim i còmplice amb els creadors, és una factoria de l’escena del futur, un laboratori de provatures, un caldo de cultiu on hi passen coses. És per això que impulsa projectes de recerca amb el seu projecte “Germen” i l’estrena d’espectacles de noves tendències amb el projecte de residències que anomena“Fàbrica”. Amb la voluntat de fidelitzar i augmentar els públics de la temporada teatral, el CAET fa un intens treball amb els barris, persones amb discapacitats, col•lectius de nouvinguts, el públic jove i les escoles. Des de la programació de risc més “tenetera” al Festival TNT – Terrassa noves Tendències – que s’ha guanyat un espai en el mapa dels grans festivals del país, Terrassa té un lloc destacat a l’escena catalana com a referent de noves tendències i multidisciplinarietat. El Festival TNT és un festival dedicat a les noves tendències en les arts escèniques, que recolza i presenta espectacles de nova creació i llenguatges molt diversos. Des del 2010 combina les arts del moviment amb les multidisciplinàries, amb una clara vocació d’arribar a tots els públics. TNT| Terrassa Noves Tendències està organitzar pel CAET-Centre d’arts escèniques de Terrassa i rep el suport de l’Ajuntament de Terrassa, la Generalitat de Catalunya i de l’INAEM (Secretaría de Estado de Cultura).