CONVOCATÒRIA DE DRAMATÚRGIA

El PEN Català, en col·laboració amb l’Institut Ramon Llull i Serveis editorials Èter, obre una convocatòria per a 6 joves dramaturgs catalans i palestins que vulguin participar en una residència literària a Catalunya.

La residència vol donar suport a la creació en un marc interactiu entre les dues ribes de la Mediterrània, tot reivindicant la cultura i la literatura catalana i palestina. La residència es durà a terme a la Faberllull d’Olot i s’emmarca en un programa més ampli de relacions entre la literatura catalana i àrab organitzat amb el suport d’altres institucions culturals.

L’objectiu de la convocatòria és oferir un espai de treball, inspiració i intercanvi. La residència s’organitzarà en dos blocs. Un bloc col·lectiu que prioritzarà l’intercanvi entre el grup de residents i on es faran trobades amb diferents professionals del sector que serviran d’inspiració i de mentoria. I un altre bloc, en què cada resident podrà desenvolupar individualment el seu projecte teatral.

En finalitzar la residència es farà una lectura dramatitzada i una publicació col·lectiva digital que inclourà traduccions a l’àrab i al català de fragments de l’obra dels autors i autores participants.

Qui pot presentar la candidatura?
– Dramaturgs i dramaturgues en llengua catalana i dramaturgs i dramaturgues palestins. Les persones candidates han de tenir menys de 35 anys.
– La llengua de comunicació durant la residència serà l’anglesa, per tant se n’haurà d’acreditar un coneixement suficient.
– Consulteu les bases de la convocatòria per a conèixer tots els requisits:

BASES DRAMATÚRGIA CATALANA
BASES DRAMATÚRGIA PALESTINA

Què s’ofereix?
– Estada de 7 nits a la residència Faberllull d’Olot amb allotjament i pensió complerta
– Viatge d’anada i tornada
– Assegurança de viatge (si s’escau)
– Participació en una lectura dramatitzada i una publicació conjunta amb traduccions a l’àrab
– Trobades amb professionals del sector

Què implica la candidatura?
– Disponibilitat total durant els dies de realització de la residència
– Disponibilitat per participar en altres activitats que es puguin organitzar al voltant de la
residència i que seran comunicades prèviament
– Cessió de drets per traduir i publicar un fragment de l’obra amb finalitat no comercial

Quan es farà la residència?
– Del 13 al 20 d’abril de 2023

On es farà la residència?
– A la residència Faberllull d’Olot (Girona, Catalunya)

Fins quan puc presentar la meva candidatura?
– NOU TERMINI! Fins al 31 d’octubre de 2022. La candidatura s’ha d’enviar a: pen@pencatala.cat indicant a l’assumpte ‘Candidatura residència teatral’

Comunicació de resultats
– Les candidatures seran avaluades per un jurat expert. El resultat es farà públic el 30 de novembre de 2022 (*l’organització es reserva la possibilitat d’allargar aquest termini en cas d’un gran número de sol·licituds)

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.