SPORÁ PRÓGRAMA_AMALIA FERNÁNDEZ + JUAN DOMÍNGUEZ (25-29/07)

JO I NOSALTRES (VOSALTRES I ELLES)

Amalia Fernández i Juan Domínguez, junts i per separat, proposen aquest laboratori intensiu de 5 dies, per a celebrar el dotze aniversari del seu agermanament a la feina i en l’amistat.

Benvinguts. Uniu-vos. Deixeu-ho tot i seguiu-nos… potser és divertit. Profitós. Inspirador.

ESTRUCTURA DEL TALLER

Matins: Eines i Procediments
-De 10 a 12h amb Juan Domínguez: Dirty Room
Aquesta pràctica prové de la metodologia utilitzada en el projecte Clean Room que es basa en el concepte de serialitat que al teatre produeixen una altra classe de temporalitat i continuïtat, alhora que un altre compromís.

Es promourà una altra forma de relació amb el treball, reorganitzant el concepte de les expectatives i renunciant als elements narratològics més bàsics. Es potenciarà crear la narrativa en el moment de l’experiència.

-De 12 a 14h amb Amalia Fernández: Cos Col·lectiu
Aprofitant la circumstància de ser un grup, proposo un seguit de pràctiques aparentment físiques, on el focus és en realitat el lloc de l’atenció. M’interessa experimentar el concepte d’interdependència (diferents maneres d’escolta; acció-reacció etc.) en el marc del cos i l’acció.

Tardes: Plaer, Desig, Impuls i Reflexió
-De 15 a 19h, proposem un espai individual de connexió amb els desitjos i les apetències: tant per a formular com per provar a materialitzar-les (satisfer-les), i a més per a posar tots els mons sobre la taula i decidir, com a grup, quina classe de convivència pot donar-se entre totes aquestes formes, temes, processos, temps, cossos, ments…

La dialèctica, Les interferències, Els acords, Alló irreconciliable, comú, inclassificable, construïble, El lema seria: què podem fer totes juntes sense deixar de ser ÚNIQUES?

No es tracta d’una utopia, ni de forçar cap democràcia, sinó d’entendre que altres relacions en el camp de l’artístic són possibles.

Amalia Fernández
Visc i treballo a Madrid des de fa 28 anys. Formació clàssica (ballet) com gairebé totes les persones de la meva generació que van passar el seu període estudiantil a Espanya. La meva trajectòria professional ha anat de la interpretació (com a membre de la Cia. El Bailadero-Mónica Valenciano, durant 10 anys) a la creació independent a partir del 2005. En aquesta fase, he creat peces en solitari (Matrioixka, Kratimosha, En construcción 1 i 2, El resistente y delicado hilo musical, etc) i en col·laboració amb altres artistes (Shichimi Togarashi amb Juan Domínguez, Perrita china amb Nilo Gallego, Bailarina II amb Sonia Gómez, etc.). També he participat en processos d’altres artistes, com a intèrpret, coach, coreògrafa, col·laboradora puntual… Actualment treballo a EXPOGRAFÍA, projecte sobre l’exposició i els elements que la composen (l’objecte, el subjecte i la visió mateixa), i sobre els dispositius teatrals i museístics i com això influeix en les normes inconscients, les formes de veure, el temps… aquesta obra s’estrenarà al gener del 2019. Col·labora amb mi en aquesta investigació Anto Rodríguez. Estem molt entretinguts… Una altra part important de la meva feina està relacionada amb la docència en diversos contextos acadèmics i extraacadèmics, amb el suport d’institucions públiques o privades. En aquest sentit, un dels projectes més bonics, ha estat Ser o no ser un cos, en col·laboració amb Santiago Alba Rico, i la col·laboració intermitent amb el MPECV. Canto en un cor des del 2004, la qual cosa ha influït molt en les meves peces dels últims anys. També sóc professora de ioga Iyengar, i aquesta relació des de fa 23 anys amb el ioga, ha contaminat la meva visió del les pràctiques artístiques i la seva metodologia de transmissió. M’interessen molt els processos col·lectius d’estudi i creació d’obra.

Juan Domínguez
Juan Domínguez és un pallasso conceptual, cowboy màgic, poeta model i curador del plaer dins de les arts escèniques, dansa i teatre i la performance. Resideix i treballa entre les ciutats de Madrid, Berlín i Brussel·les. El seu treball explora la relació entre els diferents codis i advoca per la completa dissolució entre la ficció i la realitat, utilitzant la una per a produir l’altra i viceversa. Algunes de les seves obres són: Todos los bueno espías tiene mi edad (2002). Shichimi Togarashi en col·laboració amb Amalia Fernández (2006), blue (2009), Ya llegan los personajes en col·laboració amb Els Torreznos (2011), El Triunfo de la Libertad (2014) en col·laboració amb La Ribot i Juan Loriente, Clean Room temporadas piloto, 1, 2, i 3. (2010-2016). Entre lo que ya no está y lo que todavía no está (2016). Avant-Garten en col·laboració amb Arantxa Martínez (2017). En els últims 14 anys ha comissariat diversos festivals i cicles. Va ser director artístic del Festival In-presentable / La Casa Encendida (2003-12), co-dissenyador de Living Room Festival (2010-17) i co-curador de Picnic Sessions a C2M-Madrid (2013-15) entre d’altres.

 

Dates: del 25 al 29 de juliol, de 10 a 14h i de 15 a 19h

Preu: 90€

 

Aquesta Sporá forma part del Sporá Prógrama, on també us proposem:

Paz Rojo – del 22 al 26 d’octubre, de 16 a 20h

Mónica Valenciano – del 26 al 30 de novembre, de 10 a 14h

 

També han passat per La Caldera dins de l’Sporá Prógrama:

Salva Sanchis – de l’11 al 15 de juny, de 11 a 15h

Vera Mantero – 16, 17 i 18 de juliol, de 10 a 14h

 

Per tal de facilitar el seguiment del programa s’ofereixen preus assequibles i descomptes:

70€ – sporá 5 dies: Paz Rojo i Mónica Valenciano

90€ – sporá doble 5 dies: Amalia Fernández i Juan Domínguez

20% – usuaris carnet Teatron / socis APDC / socis AISGE /  alumnes de l’Institut del Teatre

20% – a partir del 2n sporá

30% – a partir del 3r sporá

Per més informació i inscripcions: aula@lacaldera.info / tel. 93 415 68 51

*Dins de l’Sporá Prógrama, Juan Domínguez presentarà a La Caldera el dijous 26 de juliol a les 19.30h el seu llibre Dirty Room.

Esta entrada fue publicada en General. Guarda el enlace permanente.