‘Una experiència de transmissió: BACH’ de María Muñoz/Mal Pelo i Federica Porello

Corpografies #3 | María Muñoz/Mal Pelo i Federica Porello_Una experiència de transmissió: Bach

dissabte 20 d’octubre a les 20.30h

<<La dansa, com a llenguatge, ens ajuda a ordenar el nostre pensament travessant el cos sencer, ens dóna una visió sobre la vida i és la nostra eina de comunicació en l’escena. Transmetre és establir una relació d’intercanvi entre persones>>

María Muñoz (Mal Pelo) presenta el 2004, Bachuna peça de dansa que utilitza una selecció dels preludis i les fugues d’El clavier ben temperat, composat per Johann Sebastian Bach al segle XVIII i interpretat al piano per Glenn Gould, per combinar moviment i dansa. Aquest conegut solo de dansa de María Muñoz adquireix una nova dimensió quan, el 2016, Mal Pelo convida a la ballarina italiana Federica Porello a interpretar-lo. ‘Per la generositat i delicada transmissió de la peça Bach i la brillant i excepcional interpretació de Federica Porello, que aporta una gran riquesa coreogràfica’, Mal Pelo rep el Premi Ciutat de Barcelona de Dansa 2017.

Sota el títol d’Una experiència de transmissió: Bach es presenta un fragment d’aquest solo, interpretat per Porello, seguit d’una conversa amb María Muñoz i Isabel de Naverán, que comentaran alguns dels aspectes que s’han tingut en compte en el procés de transmissió que va començar fa dos anys i sobre el que suposa per a una companyia contemporània generar un llegat que perviu en altres, assumint les seves constants transformacions. Per finalitzar, i en homenatge a l’artista Núria Font (1958-2017), col·laboradora habitual de Mal Pelo i realitzadora audiovisual de l’obra original Bach, es projecten algunes imatges relacionades amb el solo de dansa.

Bach, interpretat per María Muñoz, va ser estrenat a l’Espai Lliure de Barcelona el 26 de febrer de 2004 en la seva primera versió i a Temporada Alta 2005-Festival Internacional de Teatre de Girona en la seva versió definitiva. Mal Pelo va presentar la versió interpretada per Federica Porello el 21 de febrer de 2016 al Mercat de les Flors de Barcelona.

Creació i direcció María Muñoz
Interpretació Federica Porello
Música Clave ben Temperat de Johan Sebastian Bach, interpretat per Glenn Gloud
Ajuda a la direcció Leo Castro i Pep Ramis
Realització vídeo Núria Font 
Il·luminació August Viladomat

Fotos Jordi Bover

Una producció de Mal Pelo amb la col·laboració de Teatro Real de Madrid i del Teatre Lliure de Barcelona. Premi Ciutat de Barcelona 2017 de dansa a la companyia Mal Pelo, María Muñoz – Pep Ramis. Premi de la Crítica, Barcelona 2018, per l’espectacle Bach de María Muñoz i per a Federica Porello.

més info aquí

Esta entrada fue publicada en General. Guarda el enlace permanente.