‘Dancismo’ de Paz Rojo

Corpografies #3 | Paz Rojo_Dancismo

divendres 26 d’octubre a les 20.30h

Dancismo és un vídeo-assaig que qüestiona la coreografia quant a dispositiu de moviment dels cossos per a la mirada neoliberal i el poder global. En aquest context, es tracta de redefinir allò coreogràfic en funció de la dansa i en funció del cos. Alliberar la dansa de la coreografia. Indagar sobre una potència que mentre exerceix un domini anticoreográfic sobre els cossos, mostra les cicatrius de la seva modelació quant a cossos treballadors i cossos desitjants.

Dancismo s’ha presentat anteriorment en el CA2M (Móstoles); Festival ¿Qué puede un cuerpo? (La Casa Encendida, Madrid) i Festival 4×4, Ciutat de Mèxic.

Dirigit i escrit per Paz Rojo
Col·laboració artística, edició i muntatge Emilio Tomé
Any de producció 2014

info i entrades aquí

Paz Rojo

Paz Rojo (1974, Madrid). Coreògrafa, ballarina i investigadora. Desenvolupa la seva activitat a la cruïlla entre les pràctiques artístiques, la coreografia i la filosofia; investigant l’autonomia de la dansa dins de la producció de valor capitalista. Graduada en creació coreogràfica per la School for New Dance Development, Amsterdam (1996-2000). Actualment realitza un projecte de doctorat a la Stockholm University of the Arts, Estocolm, Suècia anomenat The decline of Choreography and its movement: the subaltern pathway (l’ocàs de la coreografia i el seu moviment: una via subalterna). Recerca amb una àmplia trajectòria i vinculada a diverses institucions, contextos auto-organitzats, marcs d’exhibició, programes educatius i iniciatives independents d’Europa i Iberoamèrica.

Esta entrada fue publicada en General y etiquetada , , , , . Guarda el enlace permanente.