Sporá_Chrysa Parkinson

SPORÁ PRÓGRAMA_CHRYSA PARKINSON

del 4 al 8 de març, de 10h a 14h

Front, Facing and Dis/orientation*

(front, afrontar i des/orientar)

Proposo partitures basades tant en el llenguatge com en el moviment. El taller es vertebra al voltant de la qüestió de l’autoria de l’experiència. En comptes de considerar l’autor com a propietari (o controlador) de les accions, rols i materials, com podem incorporar l’equívoc i la desorientació perquè donin suport a l’autoria del performer? Com l’artista que actua, activa, s’implica, formula, reformula i juga amb la manera en què aquests es produeixen?

Com s’entenen?
I respecte al front?
On està. Com va arribar fins allà. Què fa.

Chrysa Parkinson

Chrysa Parkinson és ballarina,pedagoga i professora de dansa, entre altres llocs a P.A.R.T.S. i actualment directora del Màster en Noves Pràctiques Performatives de DOCH/Uniarts a Estocolm. Actua i dóna classes a nivell internacional des de 1985.

Ha treballat amb gran diversitat d’artistes com ara Tere O’Connor Dance, Thomas Hauert i David Zambrano, i més tard amb Boris Charmatz, Rosas/Anne Teresa De Keersmaeker, Jonathan Burrows, Mette Ingvartsen, Phillip Gehmacher, Eszter Salomon, John Jasperse, Deborah Hay, Meg Stuart. La seva recerca artística es basa en l’autoria de l’experiència del performer. Els escrits, pel·lícules i entrevistes de Chrysa s’han publicat i distribuït de manera internacional.

*Aquesta Sporá s’imparteix íntegrament en anglès.

Inscripcions i consultes a aula@lacaldera.info

Esta entrada fue publicada en General. Guarda el enlace permanente.