Taller / Convocatòria amb Yasen Vasilev

Taller / Convocatòria amb Yasen Vasilev

del 7 al 9 d’octubre, de 10h a 14h

 

El resident Yasen Vasilev, proposa un taller gratuït de 3 dies a l’octubre, d’introducció al mètode de treball del projecte Nutrícula i la possibilitat per una de les persones participants de col·laborar en el projecte, durant els 10 dies d’assaig posteriors al taller. El període d’assajos serà remunerat tot i que la proposta no pretén arribar ni s’entén com ‘una producció’.

La convocatòria va dirigida a actrius/actors, ballarin(e)s i performers, tant professionals com no professionals. 

*Imprescindible parlar fluidament l’anglès, ja que serà la llengua en què es comunicarà tant el taller com els assajos.

Inscripcions: info@lacaldera.info

 

NUTRICULA és un arxiu viu i en creixement constant que convida a performers d’orígens diversos a activar una estructura per a un solo físic.

El treball intenta portar als performers a un estat mental específic convidant-los a seguir unes regles simples:

1. Explorar les diferents parts del cos com a objectes dissociats de la seva funció

2. Posar a prova els seus límits.

El projecte es va iniciar amb Kwame Boafo, artista de la performance ghanès, una col·laboració que es va veure obstaculitzada per problemes de visat i passaport tant a la Xina com a la Unió Europea. La continuació del projecte amb altres artistes en diferents contextos és, en gran manera, una reacció a les condicions polítiques i econòmiques que han d’afrontar els artistes avui dia. Més informació aquí.

El que m’interessa en la re-producció d’aquesta feina és la tensió entre el global i el local a l’interior del cos del performer, la forma en què els antecedents sociopolítics i la biografia doten d’informació al treball i la forma en què l’intèrpret reivindica el seu espai dins d’un concepte tan estricte. L’arxiu resultant és un rebuig de l’imperatiu capitalista de producció constant de material nou, que és reemplaçat pel reciclatge de la mateixa forma en una varietat de versions, modelades per la identitat de cada col·laborador.

En aquest procés estem descobrint com un sistema econòmic global condiciona la manera en què vivim, produïm i ens reproduïm, i com reaccionem davant d’aquest fet a nivell local, limitats pels nostres propis cossos.

Més informació sobre el projecte aquí.

Esta entrada fue publicada en General. Guarda el enlace permanente.