GEORGIA_SERGI_COS ÉS TEXT

Georgia Vardarou a Corpografies #4 amb Why should it be more desirable for green fire balls to exist than not?

<<I’m curious on what happens if I put a context while I’m moving (…) I’m curious of this game with the audience.>>

Amb aquesta pregunta entrava Georgia Vardarou en residència a La Caldera, amb el projecte que ara ha esdevingut el seu darrer solo Why should it be more desirable for green fire balls to exist than not? en col·laboració amb l’artista visual David Bergé.

En aquesta peça es superposen la imatge i el moviment, jugant amb un espectre de possibles lectures narratives. Quant joc pot donar la contextualització d’una imatge per mitjà del llenguatge de la dansa? Els significats es tornen mal·leables al costat d’un cos en moviment? Què està succeint en l’espai entre la percepció de l’artista i l’espectador? Aquest espai entre les nostres diferents percepcions és potser on està passant la dansa.

Georgia Vardarou es va graduar de l’Escola Estatal de Dansa (Κ.Σ.Ο.Τ.) (GR) i després de P.A.R.T.S. (SER). Com a ballarina, ha treballat amb Salva Sanchis, Marc Vanrunxt, Cecilie Ullerup Schmidt, Lance Gries i Anne Teresa De Keersmaeker / Roses. Com a coreògrafa, està ocupada amb el moviment personal i el contingut que això comporta. Va crear «Hardcore Research on Dance», «Phenomena» i «New Narratives». Geòrgia va viure a Brussel·les durant 13 anys. En 2017 es va mudar a Barcelona. El seu treball està sent produït per ART / WERK (BE).

Georgia ha estat escollida per Anne Teresa De Keersmaeker com a ‘coreògrafa del futur’ per a les ‘Four by Four comissions’ del festival Dance Umbrella de London.

Sergi Fäustino a Corpografies #4 amb Fäustino VI o 126 cavalls

<<Ara sento la necessitat de posar el focus d’interès en la dansa i el moviment. Potser és perquè crec que en la situació actual, la dansa en quan a llenguatge abstracte, té més sentit que mai; potser crec que és necessari el fet de plantejar un treball que proposi una experiència més física que racional, inclús una reflexió des d’uns altres paràmetres; potser és perquè crec que ara mateix, calen propostes que no passin només per filtre del significat de les paraules, unes propostes que plantegin una experiència que circuli per altres canals.>>

Sergi Fäustino és un dels creadors imprescindibles de l’escena contemporània nacional des de l’estrena de ‘Nutritivo’ a 2002. La seva investigació sobre el cos, el cansament i els límits físics travessa de manera continuada el seu treball dels últims 10 anys amb una profunditat, compromís i coherència difícils de trobar al panorama actual i per aixó mateix, extremadament valuoses.

El Sergi ha passat per moltes etapes com a creador, des de ser habitual a la programació ‘Radicals Lliures’ al Teatre Lliure amb Rigola, les programacions i projectes de La Porta Barcelona i Teatro Pradillo de Madrid, o al festival ‘El lugar sin límites’ del Centro Dramático Nacional. Com a creador ha anat evolucionant, aprofundint i clarificant les seves línies d’interès fins a arribar a una depuració que va molt més enllà de la forma o de l’estil, un posicionament ètic com a creador.

El podrem veure amb el seu últim treball Fäustino VI o 126 cavalls el 15 i 16 de novembre dins Corpografies #4, en programa doble amb Georgia Vardarou presentant un extracte de Why should it be more desirable for green fire balls to exist than not?

Esta entrada fue publicada en General. Guarda el enlace permanente.