Últim dia per veure la festa.el foc.la ciutat a la nau ivanow

October 31st, 2010

Aquí podeu veure el trailer d’aquesta performance postdramàtica que de ben segur no us deixarà indiferents,…

Avui dia 31 d’octubre a les 19:15 és la última oportunitat per veure-la a la Nau Ivanow de Barcelona.

TEATRE PERFORMATIU LA FESTA.EL FOC.LA CIUTAT

October 21st, 2010

Fins al 31 d’octubre de 2010 al teatre i centre cultural La Nau Ivanow,
c/Hondures 28-30, Barcelona

Representacions: del 21 al 31 d’octubre de 2010 a les 21h
Reserva d’entrades: Tel. 932407468

Què es representa?

La catàstrofe, escenificada com a alegre idil·li, l’enfonsament com a espectacle cínic. Un grup de persones amb èxit que carbonitzen la vida i no en deixen més que cendra.

Arquitecte, fotògraf, model, cantant: tots ells ben situats i de bon veure. Ho coneixen tot, ho han provat tot. Una generació amb objectiu complert, res no els falta per a la felicitat. L’home té una dona més jove, la dona un home més jove, gent de quaranta anys que encara sap conservar un aire seductor, prefereixen renunciar a tenir fills.

Tanmateix, són insatisfets i estressats: realització personal i professional, canvi de parella, una nova feina cada cinc anys, tècniques de respiració, culte al cos… un programa dur. El cos i l’ànima estan marcats per la pressió social. La por de cremar-se és contrarestada amb convivència. Darrere hi ha un maliciós anhel d’esfondrament.

Van a la natura, fan una costellada al bosc, s’adormen i causen un incendi de grans proporcions que canviarà la seva vida sobtadament. Per a persones habituades a la vida social comença una nova era: l’horror esdevé una part del futur. Res no podrà continuar sent igual que abans. Però falta la motivació per a començar de zero. Com viure? Què fer amb els altres? Per què són aquí?

Com es representa?

Aquesta història de crueltat contemporània és narrada per la guardonada autora berlinesa Anja Hilling a través d’un observador que plana –vigilant?– sobre l’acció. Descriu els detalls de la costellada i les flamarades infernals que costen la vida a alguns, a altres només parts del cos, però a tots el context. La posada en escena de Christina Schmutz i Frithwin Wagner-Lippok contempla la narració a partir d’una distància neutra i lleugera. Juga amb la dinàmica d’un show sensacionalista, engendra les seves pròpies il·lusions, participa en l’abús mediàtic de felicitat i idil·li, horror i mort i involucra l’espectador en una lluita entre realitat i ficció, consum i interpretació. Observar i actuar.

Text:
Anja Hilling

Direcció/Escena/Idea:
Christina Schmutz
Frithwin Wagner-Lippok

Assistent:
Mariana Yáñez

Vídeo/So/Tècnica:
Josep Maria Gifreu
Laia Rodríguez

Vestuari:
Ricarda Papst

Actors:
Emma Gómez, Elisabet Vallès, Jordi Sánchez, Roger Fresquet

Actors Video:
Malva Vidal
Christina Schmutz

Fotografia:
Laia Rodríguez
Sandra Gross