hacer historia(S) semana · 1/ DANSA CONTEMPORÀNIA I PERFORMANCE 

 [ cos-arxiu-memória-identitat-llenguatge ]

… fer la història i fer-la nostra, i també fer-la avui, fent-la …

hola semana · 1 !!

Por fÍn ha llegado el momento, Hacer Historia(s) arranca ya! Esta primera semana inaguramos en La Caldera para pasar el finde entre El Antic Teatre y La Poderosa.

>> ATENCIóN >> EL JUEVES 21 INAGURACIÓN A LAS 20.00 EN LA CALDERA ( estáis todos invitados a venir a inagurar con la  conferencia_show de Jaime Conde Salazar  y la presentación de Los cuadernos sobre el tocar  con Aimar Perez Galí y Jaime Conde.

* Para todos los asistentes contaremos con un pica-pica maridado con vino del Bierzo / cortesía de Las Fernandez *

QUIM BIGAS .  AZAHARA UBERA .  JAIME CONDE SALAZAR .  NAZARIO DIAZ .  BARBARA BAÑUELOS .  VICENTE ARLANDIS .  RAQUEL TARANILLA .  AIMAR PEREZ GALÍ

+ info

::::: descárregat el programa ::::: 

Inaguració : Piezas, arquitecturas y fetiches. Un recorrido por las arquitecturas de La Ribot I Jaime Conde Salazar

dijous, 21 novembre //  20:00h >> LA CALDERA

Aquesta conferència-xou proposa un recorregut per les arquitectures que l’artista ha dissenyat al llarg del projecte de Piezas distinguidas. A través de dibuixos, accions, maquetes, documents i fetitxes reflexionaré sobre els diferents espais de representació ideats per La Ribot i sobre les condicions de realitat que aquestes arquitectures generen.
+ info

PRESENTACIÓ QUADERNS SOBRE EL TOCAR I Aimar Perez Galí i Jaume Conde Salazar

Amb la presentació de Quaderns sobre el tocar iniciem el procés de transmissió del saber associat a la pràctica Touching Improvisation, desenvolupada per Aimar Pérez Galí i Jaime Conde-Salazar (amb la complicitat de molts altres cossos). Al llarg de sis fascicles, fem una aproximació al fet de tocar a través de conceptes bàsics i d’exercicis molt simples que tota persona interessada pot fer.
+info

Desplega Visions I Quim Bigas 

divendres, 22 novembre // 20:00 >> LA CALDERA
Quim Bigas ha estat en relació amb els “arxius” del Mercat de les Flors i de La Porta, que va cessar l’activitat l’any 2012. Des d’aleshores fins al dia d’avui, aquests arxius han estat, pràcticament, en repòs.
En el moment en què un cos entra amb contacte amb un arxiu, diferents temàtiques i visions es despleguen i aporten disparadors cap a una reflexió sobre els mateixos registres i les polítiques que l’envolten. La mateixa acumulació de documents d’aquests contextos, obre els modes de creació escènica, així com les diferents temporalitats que desprenen entre elles.
+info

Háblame, cuerpo I Nazario Díaz (L.f.P)
divendres, 22 novembre // 22:00 >> LA CALDERA

Háblame, cuerpo és part de Looking for Pepe, un estudi iniciat per Nazario Díaz el 2016 que parteix de la figura de l’artista cordovès Pepe Espaliú (1955-1993) per a desplegar una sèrie de recerques entorn del cos, el llenguatge i el territori. Háblame, cuerpo pren el títol del text que Juan Vicente Aliaga va escriure amb motiu de l’exposició realitzada en el Pavelló Mudéjar de Sevilla en homenatge a Espaliú el 1994, un any després de la seva defunció a causa del virus de la SIDA.

+ info

Práctiques artistiques a casa I Azahara Ubera, Vicente Arlandis y Raquel Taranilla

Dissabte, 23 novembre // 11:00 a 20:00 >> LA PODEROSA
Una jornada a La Poderosa des de les 11:00 fins a les 20:00 amb la idea i el desig d’estar juntes. Us proposem aquest temps de pràctica, menjar, xerrada i descans.
De 11: 00h a 14: 00h == MANADA (Pràctica – encontre entre cos, veu i identitat) .per tots els cossos, Els nostres.) / De 14.00ha 16:00 == DINAR PODEROSA + cafè i / De 16,00h a 19,00h == SUMARI 3/94, un acte de justícia paral·lela (Pràctica ritual)

Inventario, memorias de una aspiradora I Bárbara Bañuelos

Dissabte, 23 novembre // 20:00 // ANTIC TEATRE
“De com vaig trobar al carrer la típica foto d’un plat combinat i vaig acabar buscant a Hemingway a la casa dels meus avis.”
Inventario és un recorregut inusual per una part de la memòria, la meva memòria i la memòria col·lectiva, pels objectes i la intuïció. Un joc possible que es desplaça entre la ficció i la realitat i que recorre una geografia emocional que comprèn des d’allò que és suposadament insignificant al que és més essencial.

Zinneke I Azahara Úbera

Diumenge, 24 novembre, 2019 – 20:00 // ANTIC TEATRE

Zinneke és una conferència performativa. Zinneke significa bastard. És un arxiu de gestos performatius, de poesies i de veus silenciades.
En aquesta peça esdevinc la meva mare, treballo l’alteritat per relatar part de les històries i dels cossos silenciats. Així, Zinneke és també prendre un cafè amb la meva mare a la seva cuina.
És assistir a la calidesa del sud, a les esquerdes i als espais oberts.

+ info

Entrar-se. Arxiu La Porta 1992-2012 – Quim Bigas (Bcn) // Práctica-TALLER

Del 18 al 20 Nov / De 11.00 a 18.00h
Proposta de reobrir l’arxiu de La Porta i generar diverses pràctiques entorn de les seves latències. L’exercici girarà al voltant de la trobada entre diferents visions que vénen de l’arxivística, el realisme especulatiu, els llenguatges documentals o l’edició gràfica, tot a través del filtre del llenguatge coreogràfic. La trobada tindrà lloc entre persones que han estat vinculades amb La Porta i La Poderosa i artistes de diverses disciplines. En aquest cas, el material de l’arxiu es converteix en disparador de situacions per compartir, i també crea nous territoris que se sobreposen a allò que segueix passant.

>> convocatòria oberta gratuïta per a persones interessades a participar en aquest taller >>