Cos orgànic – workshop dirigit per Ana Dora Dorno 

Del 27 al 29 de març 2015

Divendres 10-14h
Dissabte 10-14h
Diumenge 10-14h

Preu: 170€ (140€ Pels membres de l’AADPC i de l’AGT)
(120€ si l’inscripció es fa abans del 10 de març)

inscripció: info@iamtheatrestudio.com
telèfon: 931 13 20 15
www.iamtheatrestudio.com
www.lavilella.com
wwww.instabilivaganti.com

El cos orgànic cia. Instabili Vaganti
Cos orgànic seminari de treball teatral dirigit per Ana Dora Dorno 

El cos de l’actor es caracteritza per una forma diferent de ser “present”. Un cos viu és un cos que actua de manera orgànica deixant fluir la seva energia sense límits i reaccionant als estímuls sense obstacles. Un cos capaç de gestionar els diferents nivells d’energia i de fer-los servir en favor de les seves pròpies accions físiques i vocals. Durant el taller, els participants aprendran a superar els límits que impedeixen el flux d’energia en l’escena per aconseguir la unitat orgànica del cos i de la veu. Aprendran tècniques per millorar la presència en escena i per aconseguir les bases per construir el seu propi entrenament físic i vocal. 

El taller també té com a objectiu l’ampliació de les habilitats d’escolta en relació als estímuls que venen de l’ambient i del grup, a través d’exercici individual, en parella i col·lectius. S’introduiran als diferents mètodes i punts de vista que deriven de les teories dels mestres de la tradició teatral del segle XX: Grotowski, Barba, Mejerchol’d.

El treball de preparació física implica:
-Elements acrobàtics i formes plàstiques.
-Exploració dels diferents voltatges i de les temperatures energètiques, la contracció i la relaxació.
-Entendre les dinàmiques d’acció i de reacció, treball de parelles amb instruments i pals.
-Estudi sobre el ritme i el moviment en l’espai, dramatúrgia del ritme, expansió de la presència a l’escenari, de la percepció i de l’atenció.
-Elements de coordinació física i vocals, construcció d’accions individuals i de grup a través de la exploració del moviment lliure i dels processos d’improvisació.

Anna Dora Dorno Directora d’Entrenament – Directora – Actriu- Attrice – Performer –

Graduada al DAMS de Bolonya i graduada a l’Academia d’Arte Dramàtic “Antoniano” de Bolonya, va assistir al curs de formació ERT dirigit per Silvio Castiglioni a Santarcangelo. El 2004 va fundar la companyia Instabili Vaganti i s’especialitza en teatre físic de matriu grotowskiana, començant una investigació personal en l’estudi de l’orgànic del cos i de la veu, amb un especial enfàsi en l’experimentació vocal i la relació ritme/veu. Com a pedagoga i directora d’entrenament dirigeix tallers per a actors, ballarins, cantants i performers en nombroses acadèmies de teatre, centres d’investigació i universitats internacionals com l’UNAM a México i l’ENAT, Babes Bolyaij a Rumania, Universidat Kianksan a Corea del Sur i el DAMS de Bolonya. Des de 2009, ha ensenyat també al programa d’alta especializació per a actors a l’Institut Grotowski a Breslavia, Polonia, al Festival de Talleres Internacionales, al Busan Performing Arts Festival a Corea del Sur, al VIII Encuentro Internacional de les Academias Nacionales de Teatro patrocinat per UNESCO – ITI i al Centro Universitario Tlatelolco a la Ciudad de México. Va concebre projectes d’investigació i d’educació superior: LENZ, Harapos de la Memoria, Corriendo en la Fabrica y Megalopolis, dirigint sessions de treball internacionals a Itàlia, Polònia, Alemània, Armènia, Inglaterra, Corea del Sur i Mèxic. Des de 2010 dirigeix el Festival PerformAzioni de Talleres Internacionales a Centro de Artes Escénicas LIV, seu de la companyia a Bolonya

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.