Festival de creació en col·lectiu Km.0

El teatre La Vilella acollirà la segona edició del Festival Km. 0

Del 25 al 28 de maig podrem gaudir d’espectacles, xerrades i workshops dedicats a la creació en col·lectiu

Les companyies Sargantana i Espai en Construcció organitzen la segona edició del Festival de teatre de creació en col·lectiu Km. 0, un espai per a conèixer l’evolució i situació actual del teatre de creació.

En aquesta segona edició comptarem amb la presència de Joan Faneca i Joan Segalès de la Cia Vol Ras a la taula rodona de presentació del festival. Un diàleg entre les companyies històriques catalanes que durant dècades han utilitzat i perfeccionat el treball en col·lectiu, les companyies que actualment treballen a partir de la creació en col·lectiu i estudiants d’arts escèniques que seran en futur del nostre panorama teatral.

Els assistents al festival també podran gaudir de les conferències sobre el procés de creació que oferirà Enric Ases, actor, director i autor teatral que ha treballat amb companyies com La Fura dels Baus, Tricicle o Teatre de Guerrilla i que ja va participar en la primera edició del Festival Km. 0 al 2015.

Aquest any, com a novetat, es podran veure dos espectacles professionals de creació col·lectiva i quatre espectacles d’alumnes i graduats de les escoles de l’ACET (Associació Catalana d’Escoles de Teatre) sota el projecte Aposta.

Els actors i actrius que estiguin interessats en el teatre de creació col·lectiva podran participar al taller que oferiran Roger Ribó i Jordi Pérez, directors de les companyies organitzadores del festival Espai en Construcció i Sargantana.

El festival

_3 microteatres de creació col·lectiva
dijous 25 i divendres 26 a les 19h/19:30h/20h:

cia. Las Fritas: «First Round» (projecte Aposta)
cia. Contraste «El Canto del Cisne» (projecte Aposta)
cia. Calor «Adela y Martirio»

_3 espectacles de creació col·lectiva

dissabte 27 de maig a les 18h: cia. Parece una Tonteria «Delete (projecte Aposta)   diumenge 28 de maig a les 18h: cia. La Cúpula «Closed»  (projecte Aposta)
dissabte 27 de maig a les 21h i dissabte 28 de maig a les 20h: cia. Kimani «Cospress»

_2 xerrades obertes i 1 taula rodona

dijous 25 de maig a les 20:30h: L’evolució del teatre de creació col·lectiva a Catalunya des dels seus orígens fins a l’actualitat amb Joan Faneca i Joan Segalès de la Cia Vol Ras, Cia Sargantana, Cia Espai en Construcció i Cia La Cúpula.

divendres 26 de maig a les 20h: conferència d’Enric Ases «processos de creació escènica en equip (Part I. El continent. Estructures internes de funcionament)»

diumenge 28 de maig a les 16h: conferència d’Enric Ases «processos de creació escènica en equip (Part II. El contingut. Imaginació i creativitat)»

_1 workshop

dissable 27 i diumenge 28 de maig de 10h a 14h: «Inicis (com començar un procés creatiu)», curs de Jordi Pérez (cia. Sargantana) i Roger Ribó i Montse Bernad (cia. Espai en construcció)

El curs està dirigit a persones i companyies de teatre que tinguin una idea per desenvolupar un espectacle i vulguin explorar diferents maneres de treballar-la.

La mateixa idea es treballarà amb dos directors que proposaran diferents exercicis i plantejaments perquè les propostes creatives dels participants prenguin forma i esdevinguin teatrals. D’aquesta manera els alumnes acabaran el taller amb dos possibles camins per seguir treballant la seva proposta.

Informació i contacte

Preus:
1 microteatre: 4€
3 microteatres: 10€
Espectacle *APOSTA: 8€
Espectacle *PROFESSIONAL: 10€
Pack espectacles 1 dia *APOSTA I PROFESSIONAL: 15€
Pack complet (3 microteatres + 3 espectacles): 30€

Workshop: 90€. Preus socis AADPC 75€. Socis ACET 50€
Pack festival (microteatres, espectacles + workshop): 100€

Lloc: 
Teatre La Vilella

Adreça:
Passeig Exposició, 95-97 – Poble-sec

Reserva d’entrades:
per telèfon: 93 113 20 15
per whatsapp:  637 598 146
per mail:  info@lavilella.com

This entry was posted in Programació teatre and tagged , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.