performance de Melina Peña en col·laboració amb Nicasio Torres Melgar a Materic.org _ HILUM _

cartell Melina Peña il·lustració de Nicasio Torres Melgar a 22cubic _ materic.org _

cat_____________________
Els convidem a la presentació de la performance de Melina Peña (de la frontera EE.UU/México) en col·laboració amb Nicasio Torres Melgar (Las Palmas), seleccionada per a la residència artística 22cubic.

HILUM
Busca activar la memòria com a via cap a possibles respostes on la nostra cultura, història, i avantpassats es posen al descobert per desarticular les capes culturals que se’ns han imposat com a forma de domini i combatre la por. El fet de recuperar el cos i re-aprendre / re-dissenyar posant en evidència el saber fisiològic i orgànic que s’ha fet servir per exercir poder.

HORARI
14 // 12 // 2019
19H

ENTRADA
preu lliure
ARTISTA
MELINA PEÑA
(de la frontera EE.UU / Mèxic)
melinapena.com

Artista Interdisciplinar / d’Acció de la frontera EUA / Mèxic amb base a Barcelona, Espanya. La seva recerca corporal l’ha portat per un extens entrenament en Butoh, Dansa Experimental, Body Landscape i Art d’Acció. Màster en Programa d’Estudis Independents (PEI) pel Museu d’Art Contemporani, Barcelona (MACBA). Postgrau en Llenguatge Sensorial i Poètica del Joc pel Teatre dels Sentits / Universitat de Girona. Doble llicenciatura en “World Arts & Cultures” i Lingüística & Espanyol per la Universitat de Califòrnia, Los Angeles EUA.

En els últims 15 anys Melina ha estat produint i exhibint el seu treball en llocs com la Biennal de Cerveira, PA Pallazo delle Arti Nàpols, Biennal de Venècia, Galerie Taiss, La Cité Internationale des Arts de París, etc. He estat convidada a residències artístiques a Alemanya, Mèxic, Portugal, Anglaterra i Espanya; col·laborat amb artistes com La Pocha Nostra, Shu Lea, Thierry Geoffrey i artistes de diferents disciplines.

Melina busca el compromís a una constant relació amb l’espectador, creant art mitjançant la crítica i el joc. El seu treball és majoritàriament motivat pel procés, creant espais que ofereixin oportunitats i experiències per reflexionar i negociar entre una implicació cultural, física i emocional.

Actualment els seus interessos han mutat en l’experimentació amb altres mitjans artístics que busquen generar l’estimulació i noves formes de llenguatge corporal, com ara: Art Sonor, Psico– geografia, Instal·lació i el joc a través dels sentits.

_en col·laboració amb

NICASIO TORRES MELGAR
(Las Palmas)

 nicasiotorres.net 

Viu i treballa a Barcelona
Llicenciat en Belles Arts per la Universitat de Barcelona (2011) i Enginyer Tècnic d’Obres Públiques per la Universitat de Las Palmas (2002), la seva carrera es desenvolupa dins de l’àmbit del Dibuix i la Il·lustració de Moda, compaginant aquesta tasca amb la de docent en diferents escoles de Moda.

La seva obra inicial es caracteritza per una representació de la figura humana ambigua i desdibuixada. Una figura que apareix i desapareix, que es mostra amb buits, incompleta.

Figures que parteixen de l’imaginari de la moda actual, però que en la seva nova representació es transformen per parlar-nos de temes com el d’estranyesa o diferència. Una obra que comença des d’una mirada subjectiva i emocional i que evoluciona a una altra que comença a preocupar-se per temes socials i polítics, com és el tema de la construcció de la representació i les pràctiques de les sexualitats en la societat que viu.

esp_______________________________
Les invitamos a la presentación de la performance de Melina Peña (de la frontera EE.UU/México) en colaboración con Nicasio Torres Melgar (Las Palmas), seleccionada para la residencia artística 22cubic.

HILUM
Busca activar la memoria como vía hacia posibles respuestas donde nuestra cultura, historia, y antepasados se ponen al descubierto para desarticular las capas culturales que se nos han impuesto como forma de dominio y combatir el miedo. El recuperar el cuerpo y re-aprender/ re-diseñarlo poniendo en evidencia el saber fisiológico y orgánico que se ha usado para ejercer poder.

HORARIO
14 // 12 // 2019
19H


ENTRADA

precio libre

ARTISTA
MELINA PEÑA
(de la frontera EE.UU/México)

Artista Interdisciplinar / de Acción de la frontera EE.UU/México con base en Barcelona, España. Su investigación corporal la ha llevado por un extenso entrenamiento en Butoh, Danza Experimental, Body Landscape y Arte de Acción. Master en Programa de Estudios Independientes (PEI) por el Museo de Arte Contemporáneo, Barcelona (MACBA). Posgrado en Lenguaje Sensorial y Poética del Juego por el Teatro de los Sentidos/Universidad de Girona. Doble licenciatura en ¨World Arts & Cultures¨ y Lingüística & Español por la Universidad de California, Los Ángeles EE.UU.

En los últimos 15 años Melina ha estado produciendo y exhibiendo su trabajo en lugares como en la Bienal de Cerveira, PAN Pallazo delle Arti Nápoles, Bienal de Venecia, Galerie Taiss, La Cité Internationale des Arts de París, etc. He sido invitada a residencias artísticas en Alemania, México, Portugal, Inglaterra y España; colaborado con artistas como La Pocha Nostra, Shu Lea, Thierry Geoffrey y artistas de diferentes disciplinas.

Melina busca el compromiso a una constante relación con el espectador, creando arte mediante la crítica y el juego. Su trabajo es mayoritariamente motivado por el proceso, creando espacios que ofrezcan oportunidades y experiencias para reflexionar y negociar
entre una implicación cultural, física y emocional.

Actualmente sus intereses han mutado en la experimentación con otros medios artísticos que buscan generar la estimulación y nuevas formas de lenguaje corporal, tales como: Arte Sonoro, Psico- geografía, Instalación y el juego a través de los sentidos.

_en colaboración con

NICASIO TORRES MELGAR
(Las Palmas)

Vive y trabaja en Barcelona

Licenciado en Bellas Artes por la Universidad de Barcelona (2011) e Ingeniero Técnico de Obras Públicas por la Universidad de Las Palmas (2002), su carrera se desarrolla dentro del ámbito del Dibujo y la Ilustración de Moda, compaginando esta labor con la de docente en diferentes escuelas de Moda.

Su obra inicial se caracteriza por una representación de la figura humana ambigua y desdibujada. Una figura que aparece y desaparece, que se muestra con vacíos, incompleta.

Figuras que parten del imaginario de la moda actual, pero que en su nueva representación se transforman para hablarnos de temas como el de extrañeza o diferencia. Una obra que comienza desde una mirada subjetiva y emocional y que evoluciona a otra que empieza a preocuparse por temas sociales y políticos, como es el tema de la construcción de la representación y las prácticas de las sexualidades en la sociedad que vive.
Esta entrada fue publicada en Activitats y etiquetada , , , , , , , , , , , , , , , , . Guarda el enlace permanente.