— MuroTRON

Morir de dia

Morir de día camina de la Transició fins als nostres dies a través del que fou una de les seves cares ocultes: l’entrada de l’heroina a Barcelona.

Morir de día, documental de Laia Manresa i Sergi Dies. estarà als Cinemes Maldà (Barcelona) a partir del proper divendres dia 6 de maig. I hi haurà presentacions especials cada dia durant la primera setmana a partir de les 19:45

Dv 6
PERE MARTÍNEZ
Pere Martínez fou filmat per Morir de dia, però finalment la seva intervenció no es va incloure en el muntatge final. Ell va ser contemporani de Pau Maragall i ens llegirà una reflexió personal sobre aquella època i la seva experiència.
Ds 7
JOAN CARLES USÓ
Historiador i autor de diversos llibres de referència sobre el tema de les drogues a l’estat espanyol. Morir de dia recull el seu testimoni. Usó farà una presentació parlant del que ha significat per a ell la seva participació a la pel·lícula.
Dg 8
CANTI CASANOVAS
Dibuixant i creador de la web sense nom, una web que pretén recollir la memòria de tots els que van participar en el que s’ha anomenat la contracultura catalana. La presentació enllaçarà doncs la seva participació en la pel·lícula amb aquest projecte viu i actiu en la web.
Dl 9
IÑAKI GARCIA I MATEU SEGUÍ
Iñaki Garcia és un destacat activista barceloní compromès amb múltiples lluites. Mateu Seguí és advocat. Tots dos eren amics de Joaquín Jordá i justament de la seva amistat és del que vindran a parlar el dilluns dia 9.
Dm 10
CARLOS GULIAS
Carlos Gulias és el fundador de l’Associació Lliure Antiprohicionista. Morir de dia també recull el seu testimoni. La seva presentació girarà entorn al que ha significat la seva participació en el documental.
Dc 11
EDUARD VOLTAS
Eduard Voltas és germà de Juanjo Voltas, un dels protagonistes de Morir de dia. L’Eduard llegirà fragments dels seus escrits i a partir d’ells evocarà el seu germà.
Dj 12
MORFI GREI
Cantant de la Banda Trapera del Rio, Morfi Grei oferirà dues cançons abans de la projecció del darrer dia de la primera setmana.

FICHA TÉCNICA
Dirección: Laia Manresa, Sergi Dies Guión: Laia Manresa Fotografía: Carles Gusi Montaje: Sergi Dies Sonido: Dani Fontrodona, Ricard Casals Jefe de producción: Laia Manresa Producción ejecutiva: Marta Andreu, Daria Esteva Productoras: Únicamente Severo, Estudi Playtime Coproducción: Televisió de Catalunya, Virreina Centre de la Imatge – Institut Cultura Ajuntament de Barcelona Año y país de producción: España, 2010.