— MuroTRON

Les Veus de l’Ateneu al carrer!

 

Més d’un centenar de persones ens vam concentrar la tarda del 26 de gener a la seu del Districte de Ciutat Vella per exigir el compliment del compromís que, ara fa quatre anys, va adoptar l’Ajuntament de Barcelona, per restituir el patrimoni espoliat pel franquisme a l’Ateneu Enciclopèdic Popular.

Al 76è aniversari de l’entrada de les tropes feixistes a Barcelona, que es va produir el 26 de gener de 1939, personalitats de la cultura i el teixit associatiu han denunciat el greuge que suposa que, quaranta anys després de la mort de Franco, la institució de memòria històrica i cultura obrera més important de Barcelona, no tingui un espai digne en el qual dur a terme la seva activitat.
Enric Casasses, Manuel Delgado, Ferran Aisa, Xavier Theros, Pere Solà o Antonina Rodrigo són algunes de les personalitats que han intervingut a l’acte, que s’ha iniciat amb el cant de l’himne de l’Ateneu (obra de Ramon Muns) a càrrec del cor DesaCORd.
L’acte, presidit per una gran pancarta amb una rèplica del Guernica de Picasso, també ha comptat amb representants dels moviments socials i el teixit associatiu de la ciutat: Can Batlló, l’Ateneu de Nou Barris, l’Ateneu Popular La Base, la Campanya Recuperem el Segle XX de la Barceloneta, el Lokal o l’Àgora Juan Andrés del Raval. Tots ells han donat el seu suport a les reivindicacions de l’Ateneu. Des de les 19 hores, desenes de persones s’han anat concentrant a la plaça de Bonsuccés, malgrat el fred regnant, per exigir un tracte institucional digne cap a aquesta institució centenària.

PancartesAEP7

 

+Info: http://www.laveudelateneu.org/

http://www.ateneuenciclopedicpopular.org/