— MuroTRON

Debat públic Quin Mercat de les Flors volem?, aquest divendres

Divendres 15 de maig a les 18 h al Mercat de les Flors.

El debat es podrà seguir en streaming, a barcelonacultura.cat i a mercatflors.cat

quinmercatdelesflorsvolem

“Quin MERCAT DE LES FLORS volem?” és un debat públic, obert a la ciutadania, i amb participació de les administracions públiques, les associacions professionals de l’àmbit de la dansa i les arts escèniques, col·lectius, plataformes i agents culturals, educatius i veïnals.

Aquest debat tancarà una jornada de reflexió sobre el Mercat de les Flors, en el marc del procés participatiu d’elaboració del Pla de Cultures 2016-2026 (impulsat pel Consell de la Cultura de Barcelona) i en l’horitzó del procés de renovació de la direcció d’aquest equipament cultural.

El debat serà conduït i moderat  per la periodista cultural Bàrbara Raubert i s’obrirà amb la presentació de les conclusions dels tres tallers temàtics (bon govern, programació i producció i, finalment, mediació)  que s’hauran realitzat prèviament. També es comptarà amb la participació de Berta Sureda (Comissionada de Cultura de l’Ajuntament de Barcelona), de Nèlida Falcó (Directora de l’Àrea d’Arts Escèniques de l’ICEC, Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya). Tindrà lloc aquest divendres 15 de maig a les 18 h al Mercat de les Flors.

 Més informació

“Quin MERCAT DE LES FLORS volem?” s’inicià el passat mes de febrer i forma part d’un conjunt de processos de participació. Tal com ja s’inicià amb el concurs per a la direcció de Virreina Centre de la Imatge i, també, amb la imminent convocatòria del concurs per a la direcció del GREC Festival de Barcelona; i amb l’objectiu d’aprofundir en la democratització de les institucions culturals públiques i dels processos de participació en la presa de decisions, la convocatòria per a la direcció del Mercat de les Flors incorporarà diversos elements, en coherència amb el desenvolupament de bones pràctiques i amb l’horitzó de construcció d’un codi ètic que reculli les recomanacions i els compromisos principals per a la direcció d’aquest equipament.

PROCESSOS PREVIS A LA JORNADA DEL 15 D’ABRIL

En aquest sentit, i amb l’objectiu d’ampliar la participació en el procés d’elaboració de les bases de la convocatòria, “Quin MERCAT DE LES FLORS volem?” ha inclòs un procés de consulta i de diàleg, a partir de tres espais de treball:

  • Entrevista amb el Director del Mercat de les Flors (4 de febrer)
  • Sessió de treball amb una taula integrada per associacions professionals, col·lectius d’artistes independents, fàbriques i espais de creació (19 de febrer)
  • Jornada de treball al Mercat de les Flors ( 15 d’abril):
  • Sessió de treball amb l’equip de treballadores i treballadors del Mercat
  • Tres tallers temàtics (bon govern, mediació i programació/producció).
  • Debat públic.

PROCESSOS POSTERIORS AL 15 D’ABRIL

Posteriorment, i a partir dels debats i consultes realitzades, el Comitè Executiu del Consell de la Cultura de Barcelona elaborarà les Bases del Concurs per a la Direcció del Mercat de les Flors i elaborarà la proposta de membres de la Comissió de selecció del concurs, tot cercant la diversitat de mirades, l’equilibri de gènere, la conjugació de la perspectiva local i la internacional i una presència majoritària de persones no vinculades a l’administració pública que convoca el concurs (el Consorci del Mercat de les Flors, en aquest cas). Igualment, es vetllarà per incorporar al Comitè de Selecció, juntament amb persones expertes en els àmbits de les pràctiques artístiques contemporànies de les arts del moviment, a persones vinculades amb altres àmbits ciutadans i professionals relacionats amb els objectius del Mercat de les Flors.

MÉS DOCUMENTS DE TREBALL

http://mercatflors.cat/el-mercat/informacio-corporativa/