— MuroTRON

IRL (In Real Life)

[n-1]

Ashbrg  Boliden  Cachopou  Cardevore  Cenk Sezer
Desert  El Conde de Torrefiel  Illa
LxTxCx  Odd Labu  Plom

30/04/2016 18.00-02.00

MATERIC.org

C/ de Gonçal Pons, 23 1 1
L’Hospitalet de Llobregat
Metro L1 – Santa Eulàlia

IRL (In Real Life) és una trobada d’artistes amb projectes innovadors i/o experimentals que eixamplen els límits en els camps de les arts sonores, visuals i performatives relacionades amb el món digital.

IRL serà un cicle itinerant temàtic semestral sense ànim de lucre, amb la intenció de crear comunitat entre els participants i el públic. La segona edició [n-2] serà a la tardor fora de Barcelona.

irl

“Les eines de l’amo mai desmontaràn la casa de l’amo.” 
Audre Lorde

La primera iteració està dedicada a artistes sonors locals que treballen al voltant del discurs post-Internet, basat en l’estat quàntic entre l’avatar virtual i la vida real. Un pas a continuació del net art, que investiga els efectes de la irreversible connexió permanent a la xarxa en la humanitat actual.

És un discurs que procura dissecionar els detritus de la cultura popular i elevar-los, entre la nostàlgia i la ironia, sempre ambivalent: és rebuig i a la vegada bellesa; és literalitat i metàfora; és una crítica al capitalisme, i a la vegada, l’acceptació.

La translació sonora i visual és una successió més o menys fragmentada de textures caòtiques i abrasives, mutacions de retalls obscurs, clips ripejats de Vine, reciclats de llibreries o de gravacions de camp, Windows, Starbucks, insinuacions rítmiques quasi-bachianes i mil fonts més que es desdibuixen en la línia espai-temps de finals del s.XX i inicis del s.XXI. La postproducció dels materials amb la tecnologia actual aconsegueix recontextualitzar el resultat final en espais suggeridors i oberts, sense intenció de conduir l’oient en cap direcció concreta.

En aquesta primera edició, s’han combinat discursos més propers al concepte (Cardevore, Plom, LxTxCx) amb d’altres més tangencials (Ashbrg, Boliden, Odd Labu, Illa) i alguns d’específics com una Guerrilla de la companyia El Conde de Torrefiel, i l’inici de la gira mundial de Cachopou. L’artwork del cartell ha anat a càrrec de Cenk Sezer, artista visual turc.

Horaris

19.00
Ashbrg

20.00
Cachopou
Weird World Tour 2016

21.00
Cardevore

22.00
Odd Labu + El Conde de Torrefiel

23.00
Boliden + Illa

00.00
Plom + LxTxCx

01.00
Desert
DJ set


Més informació: http://www.irl.cat/