— MuroTRON

Cine Performance Glade amb Alejandra Pombo

26 jun | 19h | Can Felipa

«Fa uns anys vaig estar en una residència artística molt particular, érem cinc artistes vivint en un parc natural a Conneticut (EUA). Un dia estava fent una passejada pel bosc i alguna cosa va fer que em girés, sense saber què… Em vaig girar i ¡bam! tenia un cérvol davant meu mirant-me fixament als ulls. Ens vam quedar així, mirant-nos, no sé quanta estona. La durada de la mirada és el que em va impactar, i quan es va acabar, em vaig trobar en estat de xoc. I és que durant aquest temps va ser com si hagués pogut tocar amb els ulls un món que no em pertanyia. Com si aquest animal s’hagués transformat en algú familiar i desconegut al mateix temps, fent de la situació aquest “entre” que permet l’accés a un altre món.

No es pot ser diferent, però sí relacionar-se amb alguna cosa diferent per crear coses noves: la necessitat d’un “entre” com a espai de relació, sense determinar, que a manera d’obertura fa que tot sigui possible. El que és decisiu no es troba en les coses que es relacionen, sinó en la relació pròpiament dita. L’obertura com a oportunitat de noves formes de ser, per descobrir noves formes d’estar al món. Si hi ha una obertura, alguna cosa pot emergir. Quan l’obertura es mou, una superfície és imaginada.»

Activitat en el marc de “Una exposició com un conjur“, a cura de Caterina Almirall, que es pot visitar a la sala d’exposicions de Can Felipa fins al 14 de Juliol. En aquesta activitat hi haurà una performance d’Alejandra Pombo en relació a la pel·lícula Glade, part de l’exposició, i de la qual farem un visionat.
L’activitat tindrà lloc a la Sala de conferències de Can Felipa (quarta planta). Es prega puntualitat.

Agraïments a Silvia Zayas, amb qui es va originar el text de la performance amb el projecte Jumping Scales. La pel·lícula Glade ha estat realitzada amb el suport de Mugatxoan, I-Park Foundation, ACA (Atlantic Center for the Arts).