— MuroTRON

Insect

10 de gener a les 20 al Teatre CCCBl’última pel·lícula de Jan Švankmajer 

Us adjuntem el dossier de premsa que conté les projeccions previstes pels mesos de gener i febrer de 2019. Més endavant us farem arribar la programació dels mesos de març i abril. 

Sota la direcció de Carolina López, el cicle de cinema del CCCB mostra obres de creació personal, obertes a l’experimentació i l’assaig. 

Entre les sessions d’aquest 2019 destaquen, a més de la inaugural, les dedicades a la Nova York de Rudy Buckhart, als pioners de l’avantguarda iugoslava (producte del comunista Kino Klub Split, que va saber fer de l’estètica realista imperant un pont cap a l’avantguardista Onada Negra dels 60), o al projecte final de David BrooksCarolyn and Me. El programa inclou grans noms del medi, com Carolee SchnemannWerner Neckes o Stan Brackhage, així com a figures menys conegudes com Luís MacíasChristine Noll Brinckmann o Jodie Mack, que resumeix cinc anys de viatges i exploracions al voltant del món en un fascinant panòptic de paisatges i teixits en moviment (The Grand Bizarre, 2018). 

Xcèntric afronta aquesta nova edició amb l’apertura, el proper 2 de febrer, del renovat Arxiu Xcèntric que incorpora un espai polivalent que afegirà a les projeccions, tallers, converses i experiències compartides. Les activitats arrencaran amb la sessió Artefactes Cinematogràfics, una introducció al cinema de Xcèntric, dirigida per la cineasta Adriana Vila, que oferirà un accés directe a la naturalesa física i instrumental del cinema en suport fotoquímic.