— MuroTRON

Aquellas que no deben morir

Las Huecas

Del 26 al 28 de junio en La Infinita

Arrel de la crisi produïda pel COVID19 ens hem vist obligades a cancel.lar l’esperada estrena d’aquest projecte inèdit de LAS HUECAS, prevista el proppassat 25 d’Abril. Hem decidit adaptar-lo i ajornar-lo en tres sessions: 26, 27, 28 de Juny. Us comunicarem els detalls d’aforament i horaris en breu.

Aquest nou projecte ès una proposta inèdita de LAS HUECAS. Els assajos d’aquest projecte de “teatre irregular” i “performance toba” han tingut lloc a La INFINITA en dues fases, va començar el mes d’Agost del 2019 fins la declaració de l’estat d’Alarma (Mars 2020), interromputs i represos novament el Maig 2020.   Òbviament  la investigació escènica de LAS HUECAS s’ha vist profundament sacsejada per la situació actual i citant les seves pròpies paraules: 

“En el mapa conceptual amb el qual operàvem contemplàvem els conceptes de tanatopolítica i necropolítica pel que fa la dimensió macro de la peça. Temes que ara prenen una rellevància brutal i que hem de tenir presents de forma constant i actualitzada.Amb tot, el nostre treball s’ha centrat en l’experiència íntima de la mort i en com la gestionem simbòlica i econòmicament, d’aquesta manera la nostra investigació escènica proposava recuperar els marcs simbòlics del dol i de la pèrdua. Això volia dir trobar-se novament amb el ritual. A la vegada, ens posicionem críticament vers la indústria funerària (i mafiosa) de la mort. En aquest sentit col·laboren amb nosaltres una treballadora funerària i tanatopractora, axí com la cooperativa ”som provisionals” que es dediquen a prevenir els abusos de la indústria funerària i treballen en la línia de la sobirania de la mort. El nostre repte és tornar a pensar la relació entre aquest marc macro i la vivència íntima de la pèrdua, en un context on literalment no s’ha permès plorar públicament als nostres morts”.