— MuroTRON

Teatro Amazonas

De Azkona & Toloza – 26 de marzo en el Teatro Municipal de Girona 

Teatro Amazonas és un projecte documental en l’àmbit de les arts vives que forma part de la sèrie documental PACÍFIC. Una trilogia centrada en les noves formes de colonialisme, la barbàrie sobre el territori i els pobles originaris de Llatinoamèrica i la seva estreta relació amb el desenvolupament de la cultura contemporània.

A través d’una sèrie de protagonistes i llocs i unes quantes històries, unides totes elles per la idea del deliri de grandesa, Azkona & Toloza proposen un relat coral que busseja en els últims cinc segles d’història del territori amazònic brasiler. Amb rigor documental i un subtext molt irònic, expliquen el greu conflicte entre la natura i els seus habitants, i la implacable explotació capitalista. Unes desavinences barrejades amb la bogeria que genera aquest entorn tan aclaparador, com ara construir un luxós teatre d’òpera enmig de la selva.

Situades a mig camí entre el mar Mediterrani, els Pirineus i el Desert d´Atacama, Azkona & Toloza són una parella d’artistes dedicada a la realització de projectes d’arts vives. Interessades en les infinites possibilitats de la poesia i l’antropologia visual, la vídeocreació lo-fi, la performance i el moviment, les seves darreres creacions se centren en la relectura de la història oficial i la creació documental pensada per a escena. Entenent com a escena des de la sala d’una casa d’òpera fins a la immensitat d´un salar altiplànic.

Más información y entradas: https://www.girona.cat/teatremunicipal/cat/programacio_fitxa.php?id=3111