— MuroTRON

La batalla de los ausentes

La Zaranda – 1 de abril en el Teatre Municipal de Girona 

La commemoració d’una batalla oblidada reuneix les minses restes d’una tropa. En prou feines es distingeixen ja d’aquells fantasmes que evoquen, els que van quedar sepultats, juntament amb la por i la glòria, a les trinxeres. Es diria definitivament vençuts pel temps, derrotats per les hostilitats del destí, no obstant això, no han abandonat l’esperança de realitzar una última gesta gloriosa.

En la reunió anual planegen perpetrar l’assalt al poder, somien amb una revenja que acabi amb les injustícies.

En l’exploració de límits en què sempre treballa La Zaranda, aquesta Batalla de los Ausentes es mou entre l’elegíac i la farsa, constituint en clau d’humor una al·legoria descarnada de l’actualitat.

El teatre de La Zaranda, Teatro Inestable de Ninguna Parte, es caracteritza per la reflexió profunda de la realitat entesa com a punt de trobada entre un futur que no arriba i un passat sempre present. Aquest arriba a través de la memòria, que és l’única cosa que ajuda a comprendre. Els seus espectacles no presenten respostes, més aviat el seu teatre actua com a consciència de l’espectador, que planta davant dels ulls paraules en forma d’imatges.

Más información y entradas: https://www.girona.cat/teatremunicipal/cat/programacio_fitxa.php?id=3112.