Videoplaylist

Un convidat
6 vídeos (o més)
la seva selecció

Cada mes un convidat ens presenta una selecció de sis vídeos publicats a internet, relacionats amb alguna temàtica que li interessi, un gènere concret, una visió personal o alguna obsessió. T'animem a que facis una ullada al nostre arxiu.

Hivern 2016
Mar Medina

Els sis vídeos d'aquesta playlist són proves d'imatge i so. Pertanyen a cinc canals que postegen aquest tipus de vídeos per a testejar la qualitat de Youtube. Els vídeos, de tres durades diferents (0'10'', 1'40'' o 25'), són creats de manera contínua per empleats de Google, o per robots programats per empleats de Google, i són pujats automàticament al lloc web. La finalitat d'aquest abocament sense fi és apreciar si existeix pèrdua de qualitat entre els darrers vídeos pujats i els pujats anteriorment que, a causa d'aquest afany comparatiu, s'acumulen sense parar i sense gairebé cap visualització. Se m'acut un reaprofitament sonor de tant excedent desaprofitat sota el títol de: MATERIAL PER A UNA BANDA INTERNACIONAL DE SO DE LA TEMPTATIVA DE MILLORA CONTÍNUA.

Simfonia de La temptativa de millora contínua 25':

Tots els vídeos d'aquesta playlist emeten ones de pressió en esferes concèntriques expansives. És a dir, ones sonores sinusoïdals. Dóna-li al play i desplaça't cap el següent vídeo.

Les ones sinusoïdals són una espècie d'ones simples, ideals, construïdes a partir d'una abstracció matemàtica. Dóna-li al play, malgrat que l'altre vídeo encara no hagi acabat de reproduir-se, i passa al següent.

Per a generar ones sinusoïdals es necessita un diapasó o una harmònica de vidre (he llegit que aquest darrer era l'instrument preferit de Mozart però no sé si és veritat). Dóna-li també al play, encara que els altres vídeos anteriors segueixin reproduint-se, i baixa fins el següent.

Amb aquestes ones l'oïda detecta un suau augment de la pressió baromètrica seguit d'un suau descens, oscil·lant rítmica i elàsticament. Cada vegada que la freqüència es duplica s'escolta un salt d'una octava. Un cop més, dóna-li al play i mou el cursor cap al pròxim enllaç.

La majoria de sons són ones complexes creades a partir de la suma de les ones sinusoïdals. Les ones sonores formen un espectre de longituds d'ona. No tinc ni idea de com es veuria l'espectre de longituds d'ona de tot el que sona en aquest moment però, per a que onduli una mica més, dóna-li al play d'aquest vídeo mentres sonen els altres quatre i segueix escoltant fins de que deixi de sonar.

?When YouTube was asked about Webdriver Torso, they replied: "We're never gonna give you uploading that's slow or loses video quality, and we're never gonna let you down by playing YouTube in poor video quality. That's why we're always running tests like WebdriverTorso".? ?Ooh Never gonna give, never gonna give (give you up) Ooh? (Rick Astley). Amb el que m'agrada a mi rendir-me. Dóna-li al play.