28/2 y 1-3/3 – AMARANTA VELARDE – Against Architecture V.#2 Estrena

 

★ 28 Febrer i 1-3 de Març 28 Febrero y 1-3 Marzo 28 February & 1-3 March 28 Février et 1-3 Mars★

AMARANTA VELARDE

«Against Architecture V.#2»
<

ESTRENA

durada / duración / duration / durée: 50 min

nous llenguatges del cos
nuevos lenguajes del cuerpo
new body languages
nouveau langage corporel

HORARIS
DIJOUS, DIVENDRES i DISSABTE: 21:00
DIUMENGE: 20:00

6 euros

HORARIOS
JUEVES, VIERNES, SABADO: 21:00
DOMINGO: 20:00

6 euros

SCHEDULES
THURSDAY, FRIDAY, SATURDAY: 21:00
SUNDAY: 20:00

6 euros

HORAIRES
JEUDI, VENDREDI, SAMEDI: 21:00
DIMANCHE: 20:00

6 euros

 

Against Architecture V.#2
Adaptació coreogràfica i interpretació: Amaranta Velarde
Assessor atístic: Bruno Listopad

Co-producció de l’Antic Teatre / Adriantic

Against Architecture (original)
Concepte: Bruno Listopad
Coreografia original: Bruno Listopad en col·laboració amb les ballarines: Amaranta Velarde i Angelina Deck 
Música: Dirk Haubrich i música addicional de Frank Bretschneider i The Platters
Accessoris: Edwin Kolpa
Vestuari: Edith Ordelman, Bruno Listopad

www.tea-tron.com/amarantavelarde/blog →

www.disjointedarts.com →

[+] llegir més /// leer más /// read more /// en lire plus →

Against Architecture V.#2 és una nova versió de la coreografia de Bruno Listopad Against Architecture (2009).
Amaranta Velarde, una de les ballarines i co creadores de la peça, reprèn el duet convertint-lo en un solo. El títol de la peça va ser pres del llibre de Denis Holler `Contra l’Arquitectura- Sobre els escrits de Georges Bataille´. Per Bataille l’edifici, especialment el monumental, era una representació opressiva d’un poder que transcendeix als seus habitants. El terme arquitectura és usat en la peça com metàfora per a l’estructura teològica de la teatralitat escènica, on s’inscriuen, en el cos de l’intèrpret, els desitjos d’un mestre que transcendeix l’objecte de la seva creació.
Amb aquest treball s’intenta construir un paral·lelisme entre la teoria dels Situacionistes Internacionals- un grup d’activistes dirigits per Guy Debord que lluitaven contra l’alienació en la societat creada pel que ells anomenaven `la societat de l’espectacle´- i la maquinària despòtica de la representació teatral, que entra en conflicte amb l’aspiració de l’intèrpret d’arribar a unir-se amb l’obra d’art.

Amaranta Velarde es gradua en CODARTS, Holanda en el 2004 y des de llavors treballa intensament amb Bruno Listopad entre altres coreògrafs. Es trasllada a Barcelona el 2011, on desenvolupa la seva activitat com coreògrafa/intèrpret i segueix treballant amb altres artistes com Anna Kontzesky, Camilla Milena Fehér, Joachim Robbrecht i Aitana Cordero.

Bruno Listopad és un coreògraf que ha estudiat dansa i art. Ha rebut diversos premis com el Prix Volinine, Prize Ribeiro da Fonte, Amsterdam Encouragement Prize i Philip Morris Art Prize.
Ha estat produït i convidat per Korzo, Dansateliers, Acarte, Zeebelt, CCB, NAi, Rotterdamse Schouwburg, Holland Dance, Springdance, Krisztina de Châtel, Ballet Gulbenkian, Cultural Capitals 2001, Dance Works Rotterdam, Nye Carte Blanche, Het Nationale Ballet, Museum Boijmans van Beuningen i Something Raw. Ha co-dirigit Danslab i co-comisariat a TENT.

Against Architecture V.#2 es una nueva versión de la coreografía de Bruno Listopad Against Architecture (2009).
Amaranta Velarde, una de las bailarinas y co creadoras de la pieza, retoma el dueto adaptándolo a un solo. El título de la pieza fue tomado del libro de Denis Holler `Contra la Arquitectura- Sobre los escritos de Georges Bataille´. Para Bataille el edificio, especialmente el monumental, era una representación opresiva de un poder que transciende a sus habitantes. El término arquitectura es usado en la pieza como metáfora para la estructura teológica de la teatralidad escénica, donde se incriben en el cuerpo del intérprete, los deseos de un maestro que transciende el objeto de su creación.
Con este trabajo se intenta construir un paralelismo entre la teoría de Los Situacionistas Internacionales- un grupo de activistas dirigidos por Guy Debord que luchaban contra la alienación en la sociedad creada por lo que ellos llamaban `la sociedad del espectáculo- y la maquinaria despótica de la representación teatral, que entra en conflicto con la aspiración del intérprete de llegar a unirse con la obra de arte.

Amaranta Velarde se gradua en CODARTS, Holanda en el 2004 y desde entonces trabaja intensamente con Bruno Listopad, entre otros coreógrafos. Se muda a Barcelona en el 2011, donde desarrolla su actividad como coreógrafa/intérprete y sigue trabajando y colaborando con otros artistas como Anna Kontzesky, Camilla Milena Fehér, Joachim Robbrecht y Aitana Cordero.

Bruno Listopad es un coreógrafo que ha estudiado danza y arte. Ha recibido varios premios como Prix Volinine, Prize Ribeiro da Fonte, Amsterdam Encouragement Prize y Philip Morris Art Prize.
Ha sido producido e invitado por Korzo, Dansateliers, Acarte, Zeebelt, CCB, NAi, Rotterdamse Schouwburg, Holland Dance, Springdance, Krisztina de Châtel, Ballet Gulbenkian, Cultural Capitals 2001, Dance Works Rotterdam, Nye Carte Blanche, Het Nationale Ballet, Museum Boijmans van Beuningen y Something Raw. Ha co-dirigido Danslab y co-comisariado en la galería TENT.

Against Architecture V.#2 is a remake of Bruno Listopad’s choreography Against Architecture (2009).
Amaranta Velarde, one of the performers and co- creators of this duet, will revisit this choreography and adapt it into a solo. The title was taken from Denis Hollier’s book On the writings of Georges Bataille. For Bataille the edifice was an oppressive representation of a transcendent power that exerts control on its inhabitants. With this performance the term Architecture was used as a metaphor for the ‘theological’ structure of theatrical performance, in which the body of the performer is inscribed by the desires of a master that transcends the object of his creation.
The work aspires to construct a parallel between the theories of The Situationist International – a group of activists who, under the direction of Guy Debord, fought against the alienation in society created by what they called ‘the society of the spectacle’ – and the despotic machinery of theatrical representation that conflicts with the performers’ aspiration to attain unity with the work of art.

Amaranta Velarde graduated from CODARTSin 2004. While based in The Netherlands she collaborated extensively as a dancer with choreographer Bruno Listopad among others. Since 2011 she has been based in Barcelona, where she develops her activity as a choreographer/performer and continues to work with other creators such as Anna Kontzesky, Camilla Milena Fehér, Joachim Robbrecht and Aitana Cordero.

Bruno Listopad is a choreographer who studied dance and art. He has received the award for interpretation Prix Volinine, the Ribeiro da Fonte award, the Amsterdam Encouragement Prize and the Philip Morris Art Prize.
He has been produced/commissioned by Korzo, Dansateliers, Acarte, Zeebelt, CCB, NAi, Rotterdamse Schouwburg, Holland Dance, Springdance, Krisztina de Châtel, Ballet Gulbenkian, Cultural Capitals 2001, Dance Works Rotterdam, Nye Carte Blanche, Het Nationale Ballet, Museum Boijmans van Beuningen and Something Raw. He has co-directed Danslab and co-curated at TENT.