El CAET i Translab produeixen ‘Morir d’amor aquí’, un Romeu i Julieta radicalment social

El Centre d’Arts Escèniques de Terrassa (CAET) i Translab produeixen ‘Morir d’amor aquí’, un projecte on joves de la perifèria de Terrassa que es dediquen de forma autodidacta al rap tenen la oportunitat de pujar a l’escenari per primera vegada i construir un Romeu i Julieta que combina el rap, l’esgrima i l’amor.

L’espectacle s’estrena el proper 9 d’abril al Teatre Alegria de Terrassa i pren com a punt de partida el text de Shakespeare per reflexionar sobre l’amor i l’odi. És un projecte que traspassa les fronteres del teatre i on la feina prèvia representa un compromís i una labor social de fons inusual als escenaris del nostre país.

El CAET demostra una vegada més el compromís amb les noves tendències en les arts escèniques definit pel concepte “tenetero” que busca despertar la curiositat i la passió pel teatre i els nous llenguatges i així poder arribar cada dia a més i més diversos públics.

Marta Galán, directora artística, coordina i produeix la immersió intensiva d’aquests joves en el món de l’esgrima de competició, de la composició musical amb suports digitals i de l’escena per convertir-los en part activa i protagonista de Morir d’amor aquí. També treballa amb l’Agrupació de Pessebristes de Terrasa, el Club d’Esgrima Ciutat de Terrassa, l’Institut del Teatre de Terrassa i l’Associació de poetes terrassencs.

This entry was posted in Programació by Festival TNT / CAET - Centre d'arts Escénicas de Terrassa. Bookmark the permalink.

About Festival TNT / CAET - Centre d'arts Escénicas de Terrassa

El Centre d’Arts Escèniques de Terrassa (CAET) és un dels tres centres territorials de creació, producció i difusió d’arts escèniques de Catalunya, juntament amb el de Reus i el de Salt-Girona. Creat l’any 2006, i sota la direcció del terrassenc Pep Pla, el CAET aposta pel suport a la creació d’autors contemporanis i a les noves tendències. I ho fa de la mà del teixit social i cultural de Terrassa, amb una llarga tradició escènica. Amb un diàleg íntim i còmplice amb els creadors, és una factoria de l’escena del futur, un laboratori de provatures, un caldo de cultiu on hi passen coses. És per això que impulsa projectes de recerca amb el seu projecte “Germen” i l’estrena d’espectacles de noves tendències amb el projecte de residències que anomena“Fàbrica”. Amb la voluntat de fidelitzar i augmentar els públics de la temporada teatral, el CAET fa un intens treball amb els barris, persones amb discapacitats, col•lectius de nouvinguts, el públic jove i les escoles. Des de la programació de risc més “tenetera” al Festival TNT – Terrassa noves Tendències – que s’ha guanyat un espai en el mapa dels grans festivals del país, Terrassa té un lloc destacat a l’escena catalana com a referent de noves tendències i multidisciplinarietat. El Festival TNT és un festival dedicat a les noves tendències en les arts escèniques, que recolza i presenta espectacles de nova creació i llenguatges molt diversos. Des del 2010 combina les arts del moviment amb les multidisciplinàries, amb una clara vocació d’arribar a tots els públics. TNT| Terrassa Noves Tendències està organitzar pel CAET-Centre d’arts escèniques de Terrassa i rep el suport de l’Ajuntament de Terrassa, la Generalitat de Catalunya i de l’INAEM (Secretaría de Estado de Cultura).