El CAET – Centre d’arts escèniques de Terrassa porta al Teatre Principal Pedra de Tartera.

Arriba a Terrassa la gran història de les veus silenciades del nostre país en una magnífica i exitosa versió teatral que recorre tot Catalunya.

Data: 6 de novembre
Hora: 18h
Espai: Teatre Principal
Preu: 18€

Ambientat fonamentalment en el Pallars natal de l’autora, el llibre és el relat en primera persona de la vida de Conxa, que va des de començament de segle fins a la dècada de 1960. Un relat magnífic sobre la supervivència i el desarrelament.

Víctima passiva del seu temps, Conxa representa totes aquelles dones que, mentre la vida les obligava a callar, han vist com el temps passa per davant sense poder fer-hi res. A través de les seves paraules i, especialment, dels seus silencis. Barbal, l’autora, retrata la duresa de la vida d’una dona pagesa, mentre els ecos dels esdeveniments històrics que sacsegen el país, des de l’adveniment de la República fins a la dictadura, van arribant, a poc a poc, a les comarques del Pallars.

Dirigida per Lurdes Barba, aquesta adaptació per al teatre a càrrec de Marc Rosich, en la qual els temps de la novel•la s’entrelliguen en l’espai d’una cuina, il•lumina un dels textos essencials de la literatura catalana contemporània amb el prisma dels records, els fantasmes, les pors i les esperances.

A través d’un encadenament d’escenes sense interrupció, circulen cinquanta anys de la vida de Conxa, des del seu primer exili, empesa per la pobresa dels seus quan encara és una nena, al darrer i definitiu, que l’apartarà per sempre del seu món però no dels seus records. Una vida que la protagonista veu passar sense capacitat ni possibilitat d’intervenir-hi. Però la passivitat de Conxa no és ni indiferència ni desconnexió de la pròpia realitat, sinó que és reflex del silenci a què estaven condemnades tantes dones del seu temps i del seu entorn | Lurdes Barba

Una coproducció del Teatre Nacional de Catalunya i El Celler d’Espectacles de Lleida.

Descàrregues:
Programa CAET setembre-desembre 2011 clicar aquí
Dossier de premsa clicar aquí

Més informació:

CAET | 93.733.81.40 | caetcomunicacio@gmail.com / www.caet.cat
aPortada Comunicació | Úrsula Barri Genera | 933.182.650 | ursula.barri@aportada.com

This entry was posted in Uncategorized by Festival TNT / CAET - Centre d'arts Escénicas de Terrassa. Bookmark the permalink.

About Festival TNT / CAET - Centre d'arts Escénicas de Terrassa

El Centre d’Arts Escèniques de Terrassa (CAET) és un dels tres centres territorials de creació, producció i difusió d’arts escèniques de Catalunya, juntament amb el de Reus i el de Salt-Girona. Creat l’any 2006, i sota la direcció del terrassenc Pep Pla, el CAET aposta pel suport a la creació d’autors contemporanis i a les noves tendències. I ho fa de la mà del teixit social i cultural de Terrassa, amb una llarga tradició escènica. Amb un diàleg íntim i còmplice amb els creadors, és una factoria de l’escena del futur, un laboratori de provatures, un caldo de cultiu on hi passen coses. És per això que impulsa projectes de recerca amb el seu projecte “Germen” i l’estrena d’espectacles de noves tendències amb el projecte de residències que anomena“Fàbrica”. Amb la voluntat de fidelitzar i augmentar els públics de la temporada teatral, el CAET fa un intens treball amb els barris, persones amb discapacitats, col•lectius de nouvinguts, el públic jove i les escoles. Des de la programació de risc més “tenetera” al Festival TNT – Terrassa noves Tendències – que s’ha guanyat un espai en el mapa dels grans festivals del país, Terrassa té un lloc destacat a l’escena catalana com a referent de noves tendències i multidisciplinarietat. El Festival TNT és un festival dedicat a les noves tendències en les arts escèniques, que recolza i presenta espectacles de nova creació i llenguatges molt diversos. Des del 2010 combina les arts del moviment amb les multidisciplinàries, amb una clara vocació d’arribar a tots els públics. TNT| Terrassa Noves Tendències està organitzar pel CAET-Centre d’arts escèniques de Terrassa i rep el suport de l’Ajuntament de Terrassa, la Generalitat de Catalunya i de l’INAEM (Secretaría de Estado de Cultura).