Pep Pla porta el CAET a la ciutat italiana de Torí

El CAET estrena dissabte el taller teatral Ítaca: casa, terra i pa, dirigit pel mateix Pep Pla, fruit de l’acord de participació amb el Teatro delle Forme de Torí. El Centre d’arts escèniques de Terrassa inicia així el camí cap a la internacionalització

Dissabte 3 de març, el director artístic del CAET presenta al Teatro Politema de Bra (Torino) el taller experimental Ítaca: casa, terra i pa, que esdevé el resultat de dos tallers impartits a la ciutat italiana de Torí: un que es realitzà del 9 al 12 de febrer i l’altre que tindrà lloc del 29 de febrer al 3 de març. El Centre d’arts escèniques de Terrassa enguany ha iniciat un procés d’internacionalització gràcies a un acord de participació amb el Teatro delle Forme de Torí. L’intercanvi de creació multidisciplinària en forma de taller teatral es materialitza en aquest laboratori de creació contínua.

Ítaca: casa, terra i pa parla del viatge que es veuen obligats a fer part de la població mundial per raons econòmiques i també polítiques. El taller pretén que el públic es posi en la pell dels immigrants i segueixi tot el seu procés fins arribar a la nova “Ítaca somiada”, a una nova civilització. Una immigració que abans es movia del tercer al primer món, però que ara per ara, la conjuntura econòmica posa de relleu que la migració també es dóna dins del primer món.

Un segon taller teatral culminarà l’intercanvi entre el CAET i el Teatro delle Forme. Aquest segon estarà conduit pel director del teatre italià, Antonio Damasco, que es desplaçarà a Terrassa durant els mesos d’abril i maig. Aquí dirigirà un taller per tal de representar posteriorment l’obra Comizi d’amore, un homenatge a la pel•lícula de Pier Paolo Passolini, que s’estrenarà el 12 de maig al Teatre Alegria.

Aquest intercanvi internacional ha estat impulsat per la Xarxa Arianna, la Xarxa Euromediterrània de Cultura Popular que incideix en la cooperació, projecció, intercanvi i mobilitat multidisciplinària dels artistes de l’àrea mediterrània. Tot consolidant el Germen CAET com a segell*, el Centre d’arts escèniques de Terrassa assoleix el seu objectiu, que és que el teatre i la ciutat prenguin protagonisme i esdevinguin un pol internacional de propostes de risc.

* GERMEN TNT és un programa del CAET l’objectiu del qual és oferir recursos a companyies i artistes per desenvolupar el seu projecte de creació o investigació de les arts escèniques.

Dates d’estrena i residència:

• Ítaca: casa, terra i pa | 3 de març | Teatro Politema de Bra
• Comizi d’amore | 12 de maig | Laboratori del 16 al 20 d’abril i del 7 a l’11 de maig |Teatre Alegria

This entry was posted in Uncategorized by Festival TNT / CAET - Centre d'arts Escénicas de Terrassa. Bookmark the permalink.

About Festival TNT / CAET - Centre d'arts Escénicas de Terrassa

El Centre d’Arts Escèniques de Terrassa (CAET) és un dels tres centres territorials de creació, producció i difusió d’arts escèniques de Catalunya, juntament amb el de Reus i el de Salt-Girona. Creat l’any 2006, i sota la direcció del terrassenc Pep Pla, el CAET aposta pel suport a la creació d’autors contemporanis i a les noves tendències. I ho fa de la mà del teixit social i cultural de Terrassa, amb una llarga tradició escènica. Amb un diàleg íntim i còmplice amb els creadors, és una factoria de l’escena del futur, un laboratori de provatures, un caldo de cultiu on hi passen coses. És per això que impulsa projectes de recerca amb el seu projecte “Germen” i l’estrena d’espectacles de noves tendències amb el projecte de residències que anomena“Fàbrica”. Amb la voluntat de fidelitzar i augmentar els públics de la temporada teatral, el CAET fa un intens treball amb els barris, persones amb discapacitats, col•lectius de nouvinguts, el públic jove i les escoles. Des de la programació de risc més “tenetera” al Festival TNT – Terrassa noves Tendències – que s’ha guanyat un espai en el mapa dels grans festivals del país, Terrassa té un lloc destacat a l’escena catalana com a referent de noves tendències i multidisciplinarietat. El Festival TNT és un festival dedicat a les noves tendències en les arts escèniques, que recolza i presenta espectacles de nova creació i llenguatges molt diversos. Des del 2010 combina les arts del moviment amb les multidisciplinàries, amb una clara vocació d’arribar a tots els públics. TNT| Terrassa Noves Tendències està organitzar pel CAET-Centre d’arts escèniques de Terrassa i rep el suport de l’Ajuntament de Terrassa, la Generalitat de Catalunya i de l’INAEM (Secretaría de Estado de Cultura).