El TNT celebra 10 anys amb una programació excepcional integrada per 28 espectacles, 14 dels quals són coproduccions del CAET i 16 són estrenes absolutes


  • L’objectiu principal d’aquesta edició és apropar les noves tendències en les arts escèniques al gran públic i demostrar que no són elitistes ni minoritàries.
  • El TNT 2012 es consolida com el gran aparador definitiu de les produccions del CAET-Centre d’arts escèniques de Terrassa
  • Els professionals gaudiran d’un itinerari ideat per veure més de 20 espectacles en un sol cap de setmana.
  • 16 estrenes absolutes dels creadors més contemporanis.
  • Les grans dames de la dansa contemporània com Marta Carrasco, Àngels Margarit i Sol Picó ens presentaran els seus treballs més recents.
  • Noves disciplines com la gastronomia i la ciència s’estrenaran al festival amb sengles espectacles.

El 4 d’octubre s’inaugura el Festival TNT| Terrassa Noves Tendències 2012 amb una programació que no deixarà indiferent ni el gran públic ni els professionals que visitaran Terrassa del 4 al 8 d’octubre.

Enguany farà 10 anys des que el TNT nasqué i ho vol celebrar oferint un a programació trencadora, cuidada, més ‘tenetera’ que mai i molt sorprenent. L’edició 2012 del TNT triplica el número d’estrenes de l’anterior, gairebé també triplica el número de produccions i coproduccions pròpies i amplia el nombre d’espais escènics.

Una altra novetat d’aquest any és la incorporació de noves disciplines dins de les arts escèniques com la gastronomia i la ciència. En són prova les dues estrenes dels espectacles Els 3 Infinits del mediàtic científic Marc Boada i #PeroEsPotSaberQueHasMenjat, un espectacle que combina l’art de la cuina d’Artur Martínez, xef del restaurant Capritx amb una estrella Michelin i la guardonada i sempre sorprenent Marta Carrasco entre altres artistes.

El TNT| Terrassa Noves Tendències continua treballant per ser un referent nacional i internacional de les dramatúrgies actuals i els llenguatges escènics inclassificables, així com per consolidar-se com l’aparador definitiu de les produccions i coproduccions del CAET. Durant aquest any, el CAET ha apostat estratègicament per donar suport a la creació escènica aliant-se amb altres fàbriques de creació catalanes com poden ser L’Estruch i El Graner.  Per tot això del 4 al 8 d’octubre Terrassa esdevindrà el gran aparador de la feina de suport que el CAET dóna a creadors, companyies i produccions d’avantguarda de petit i mitjà format. A més a més, aquest any més que mai, el TNT vol demostrar que les noves tendències no són minoritàries i que poden obrir-se al gran públic. I per demostrar-ho, l’espectacle inaugural és una autèntica declaració d’intencions: Voyageurs Immobiles de Philippe Genty, una delícia per a tots els públics, donarà el tret de sortida a 4 dies de festival amb 26 espectacles, 42 funcions i 16 estrenes. Una cita que els amants de les noves tendències i el públic en general que vulgui acostar-s’hi no haurien de deixar passar.

Per fer boca, l’Spanish Omelette de Sol Picó, l’Adiós a los que os habéis ido d’ Asier Zabaleta, l’estrena de Next d’ Àngels Margarit i les darreres creacions d’Agrupación Sr. Serrano, David Franch, David Espinosa, Nico Baixas i Xavi Bobés entre  molts altres. Adjuntem programació embargada fins el 18 de setembre.

El Festival TNT és un festival dedicat a les noves tendències en les arts escèniques, que recolza i presenta espectacles de nova creació i llenguatges molt diversos. Des del 2010 combina les arts del moviment amb les multidisciplinàries, amb una clara vocació d’arribar a tots els públics. TNT| Terrassa Noves Tendències està organitzar pel CAET-Centre d’arts escèniques de Terrassa i rep el suport de l’Ajuntament de Terrassa, la Generalitat de Catalunya i la Secretaría de Estado de Cultura

Siguis qui siguis, vinguis d’on vinguis, deixa’t sorprendre per la programació del Festival TNT-Terrassa Noves Tendències

www.caet.cat

This entry was posted in Uncategorized by Festival TNT / CAET - Centre d'arts Escénicas de Terrassa. Bookmark the permalink.

About Festival TNT / CAET - Centre d'arts Escénicas de Terrassa

El Centre d’Arts Escèniques de Terrassa (CAET) és un dels tres centres territorials de creació, producció i difusió d’arts escèniques de Catalunya, juntament amb el de Reus i el de Salt-Girona. Creat l’any 2006, i sota la direcció del terrassenc Pep Pla, el CAET aposta pel suport a la creació d’autors contemporanis i a les noves tendències. I ho fa de la mà del teixit social i cultural de Terrassa, amb una llarga tradició escènica. Amb un diàleg íntim i còmplice amb els creadors, és una factoria de l’escena del futur, un laboratori de provatures, un caldo de cultiu on hi passen coses. És per això que impulsa projectes de recerca amb el seu projecte “Germen” i l’estrena d’espectacles de noves tendències amb el projecte de residències que anomena“Fàbrica”. Amb la voluntat de fidelitzar i augmentar els públics de la temporada teatral, el CAET fa un intens treball amb els barris, persones amb discapacitats, col•lectius de nouvinguts, el públic jove i les escoles. Des de la programació de risc més “tenetera” al Festival TNT – Terrassa noves Tendències – que s’ha guanyat un espai en el mapa dels grans festivals del país, Terrassa té un lloc destacat a l’escena catalana com a referent de noves tendències i multidisciplinarietat. El Festival TNT és un festival dedicat a les noves tendències en les arts escèniques, que recolza i presenta espectacles de nova creació i llenguatges molt diversos. Des del 2010 combina les arts del moviment amb les multidisciplinàries, amb una clara vocació d’arribar a tots els públics. TNT| Terrassa Noves Tendències està organitzar pel CAET-Centre d’arts escèniques de Terrassa i rep el suport de l’Ajuntament de Terrassa, la Generalitat de Catalunya i de l’INAEM (Secretaría de Estado de Cultura).

One thought on “El TNT celebra 10 anys amb una programació excepcional integrada per 28 espectacles, 14 dels quals són coproduccions del CAET i 16 són estrenes absolutes

  1. Cuando veo este tipo de programaciones describiéndose a ellos mismos con palabras grandilocuentes se me ponen los pelos como escarpias, se que es con la buena intención de atraer al gran público como ellos dicen…pero donde está el GRAN público?¿?
    creo que eso de GRAN no existe…y por que 20 espectáculos en un fin de semana, por que esa bulimia de piezas y estrenos , por que ese consumusmo buffett libre otra vez, ?¿?¿
    realmente este formato de de 20 en un fin de semana es para el público ?¿?¿?
    …otra observación curiosa es que dentro de la rama de teatro o performance parece que van entrando nuevos nombres más o menos, lentamente……..pero es que en danza es muy fuerte seguir leyendo de un festival que se pone medallas de innovador al decir que : L’objectiu principal d’aquesta edició és apropar les noves tendències en les arts escèniques al gran públic i demostrar que no són elitistes ni minoritàries,
    sigan siendo cabezas de cartel como ellos dicen ::
    Les grans dames de la dansa contemporània com Marta Carrasco, Àngels Margarit i Sol Picó , que pienso que ni a ellas les debe gustar mucho este adjetivo, por dios!!
    Con todos mis respetos hacia ellas y su trabajo, creo que hay toda una nueva generación de trabajos y de creadores coreógrafos que ya podrian estar siendo mucho más visibles en una programacion de estas características, pero con la danza ya se sabe…cuesta llegar a sus entrañas.
    De todas formas me pasaré este finde por Tarrasa a ver algunos de esos estrenos que salen a la luz en este momento tan complicado y que no deja de parecer un milagro que suceda!!
    Por lo demás tendremos que seguir inventándonos nuevos espacios y nuevas citas donde todo lo demás pueda seguir existiendo , tenemos mucho trabajo !

Comments are closed.