Q-Ars Teatre torna al Teatre Alegria amb UDOL, una autèntica declaració d’amor envers l’art i un crit d’alerta del sector artístic

El CAET presenta el dissabte 10 de novembre Udol, un crit d’alerta del sector artístic per intentar que hi hagi una convergència entre els actors i el públic, i que junts, siguin capaços de donar suport a l’art i el pensament dels que han lluitat per un ideal. Balzac, Rilke, Pina Bausch, Frida Kahlo, Virginia Woolf, Tàpies, Anne Sexton, Rodin o molts altres han transformat el patiment en recerca, revolta i creació. La seva por, el seu dolor, la seva solitud i la seva desesperació han esdevingut motor de creacions brillants, lluminoses, apassionants i plenes d’emoció. I és que els textos, escultures o coreografies d’aquests i d’altres homes i dones han inspirat un espectacle que vol ser una honesta declaració d’amor envers l’Art, envers totes aquelles expressions artístiques que ens sacsegen l’ànima i ens omplen de passió.

Així doncs, l’Alegria torna a rebre Q-Ars Teatre. La temporada passada ens van delectar amb F3DRA, una revisitació a tres bandes del mite que va exhaurir entrades a Terrassa i va fer temporada a Barcelona amb una acollida més que calorosa.

La premsa diu:

“La pieza, entre talco y farándula, consigue transmitir un cierto ambiente de bohemia. Una bombilla, que cuelga de una caña de pescar, es el destello que todo talento nos aporta. Sin embargo, Udol se queda en eso, en un juego de fragmentos, en una declaración de amor bienintencionada, a la que no le falta razón, pero que no acaba de sostenerse como obra autónoma. Es, en definitiva, un calidoscopio multidisciplinar que agrupa gestos, y voces dispares, que aúllan por lo que puede ser una pérdida irreparable”. Albert Lladó | La Vanguardia

L’espectacle és una consecució d’escenes suggeridores no lineals escrites per Marilia Samper. Parlen de la necessitat de tenir l’art, de les pors dels creadors, del resultat d’una obra, de l’espectador, etc. “És un món que tenim ganes de reivindicar. Ve de l’emprenyamenta de veure que a la balança humana només s’hi posen les coses materials i no les espirituals o artístiques. S’aparta la cultura de la societat i es tanca als museus. I l’art és de tothom, tothom és artista, no s’ha de classificar”, defensa Anna Güell. | Diari ARA

FITXA TÈCNICA

Text: Marilia Samper

Traducció: Marc Artigau

Dramatúrgia: Joan M. Segura i Q-ars Teatre

Direcció: Joan M Segura

Intèrprets: Mercè Anglès, Miquel Barcelona, Anna Güell i Pau Soler

Arranjaments i música: Pau Soler

Espai i Vestuari: Joan M. Segura i Q-Ars Teatre

Una coproducció del CAET-Centre d’arts escèniques de Terrassa, CAER-Centre d’arts escèniques de Reus i Festival Grec de Barcelona.

Més informació a: http://www.caet.cat/programacio-setembre12-gener13/teatre-alegria/item/150-udol.html

This entry was posted in Programació by Festival TNT / CAET - Centre d'arts Escénicas de Terrassa. Bookmark the permalink.

About Festival TNT / CAET - Centre d'arts Escénicas de Terrassa

El Centre d’Arts Escèniques de Terrassa (CAET) és un dels tres centres territorials de creació, producció i difusió d’arts escèniques de Catalunya, juntament amb el de Reus i el de Salt-Girona. Creat l’any 2006, i sota la direcció del terrassenc Pep Pla, el CAET aposta pel suport a la creació d’autors contemporanis i a les noves tendències. I ho fa de la mà del teixit social i cultural de Terrassa, amb una llarga tradició escènica. Amb un diàleg íntim i còmplice amb els creadors, és una factoria de l’escena del futur, un laboratori de provatures, un caldo de cultiu on hi passen coses. És per això que impulsa projectes de recerca amb el seu projecte “Germen” i l’estrena d’espectacles de noves tendències amb el projecte de residències que anomena“Fàbrica”. Amb la voluntat de fidelitzar i augmentar els públics de la temporada teatral, el CAET fa un intens treball amb els barris, persones amb discapacitats, col•lectius de nouvinguts, el públic jove i les escoles. Des de la programació de risc més “tenetera” al Festival TNT – Terrassa noves Tendències – que s’ha guanyat un espai en el mapa dels grans festivals del país, Terrassa té un lloc destacat a l’escena catalana com a referent de noves tendències i multidisciplinarietat. El Festival TNT és un festival dedicat a les noves tendències en les arts escèniques, que recolza i presenta espectacles de nova creació i llenguatges molt diversos. Des del 2010 combina les arts del moviment amb les multidisciplinàries, amb una clara vocació d’arribar a tots els públics. TNT| Terrassa Noves Tendències està organitzar pel CAET-Centre d’arts escèniques de Terrassa i rep el suport de l’Ajuntament de Terrassa, la Generalitat de Catalunya i de l’INAEM (Secretaría de Estado de Cultura).