Divendres d’estrenes al Festival TNT de Terrassa

Terrassa, 3 d’octubre de 2012| Divendres 4 d’octubre continua la marató d’arts escèniques a Terrassa en la segona jornada del Festival TNT: 10 espectacles, 5 estrenes absolutes – coproduïdes pel CAET – i 2 instal·lacions ja inaugurades.

Diego Anido estrena a les 17.15h a la Sala Cúpula, un espectacle de ventrilòquia poc corrent. Symon Pédícrí va néixer nou mesos, nou dies i 16 hores després de la mort d’un altre Symon Pédícrí – germà i homònim – l’ombra del qual el perseguirà tota la vida, coneixedor de la veritat que el seu altre jo va haver de morir per que els seus pares el concebessin.

Ireneu Tranis estrenarà El venedor d’Històries, a la Plaça Torre del Palau entre les 18h i les 19.30h en una vetllada plena d’encís i màgia.

A la Nova Jazz Cava el TNT oferirà a les 18.30h en prímicia The Inquisitive Middle, un espectacle de les ballarines Sonia Gómez i Lucy Suggate, que emprendran un viatge performatiu d’exploració del moviment.

El divendres també gaudirem d’un espectacle de circ de la mà d’Escarlata Circus: Jordi Aspa i Bet Miralta tenen la rara habilitat de saber crear moments de densa intimitat a partir de situacions inicialment quotidianes, i oferiran l’espectacle Devoris Causa, en un espai circular a la Plaça del Progrés, en dues sessions al llarg de la tarda, una a les 17.30h i l’altre a les 20h.

A les 19.40 la Plaça Vella acollirà un duet de dansa contemporània de la companyia Sharon Fridman: ¿Hasta dónde…? basat en la tècnica del contact, representada a més de 30 ciutats del món i que ha estat mereixedor de diversos premis.

La sala Maria Plans acollirà, a les 20.30h, l’estrena de La chica de la agencia de viajes nos  que había piscina en el apartamento, d’El Conde de Torrefiel, un espectacle contemporani que trascendeix el llenguatge verbal per tractar la relació entre allò que es veu i allò que es creu veure.

La Plaça Vella a les 20.30h, l’mNACTEC a les 21h i el Hall del Teatre alegria a les 21.15h acolliran les obres estrenades durant la jornada inaugural i totes elles coproduccions del Festival TNT – Centre d’arts esceniques de Terrassa, Carícies de Ferro de la companyia Múcab Dans, Homes i màquines de Amebeu Teatre i La nit just abans dels boscos d’Arsènic Creació, respectivament.

Tancarà la jornada l’estrena de la darrera coproducció del CAET amb  loscorderos.sc , on la companyia proposarà noves vies de narració per indagar en la naturalesa humana: es tracta de l’espectacle  ULTRAinnocència, que podrem veure a les 22h al Teatre Alegria,.

El Festival TNT és un festival dedicat a les noves tendències en les arts escèniques, que recolza i presenta espectacles de nova creació i llenguatges molt diversos, amb una clara vocació d’arribar a tots els públics, aquest any emfatitzant de manera especial la connexió amb joves i adolescents. Terrassa ha demostrat any rere any la seva aposta per les arts escèniques fins arribar a situar-se com a referent de les noves tendències i la creació contemporània a l’escena del país. TNT| Terrassa Noves Tendències està organitzat pel CAET – Centre d’arts escèniques de Terrassa i rep el suport de l’Ajuntament de Terrassa, la Generalitat de Catalunya i de l’INAEM.

 Si t’agrada el teatre no deixis passar l’oportunitat de gaudir de la millor programació escènica del nostre país

 

Festival TNT-Terrassa Noves Tendències | Del 3 al 6 d’octubre.

This entry was posted in Programació and tagged , , , by Festival TNT / CAET - Centre d'arts Escénicas de Terrassa. Bookmark the permalink.

About Festival TNT / CAET - Centre d'arts Escénicas de Terrassa

El Centre d’Arts Escèniques de Terrassa (CAET) és un dels tres centres territorials de creació, producció i difusió d’arts escèniques de Catalunya, juntament amb el de Reus i el de Salt-Girona. Creat l’any 2006, i sota la direcció del terrassenc Pep Pla, el CAET aposta pel suport a la creació d’autors contemporanis i a les noves tendències. I ho fa de la mà del teixit social i cultural de Terrassa, amb una llarga tradició escènica. Amb un diàleg íntim i còmplice amb els creadors, és una factoria de l’escena del futur, un laboratori de provatures, un caldo de cultiu on hi passen coses. És per això que impulsa projectes de recerca amb el seu projecte “Germen” i l’estrena d’espectacles de noves tendències amb el projecte de residències que anomena“Fàbrica”. Amb la voluntat de fidelitzar i augmentar els públics de la temporada teatral, el CAET fa un intens treball amb els barris, persones amb discapacitats, col•lectius de nouvinguts, el públic jove i les escoles. Des de la programació de risc més “tenetera” al Festival TNT – Terrassa noves Tendències – que s’ha guanyat un espai en el mapa dels grans festivals del país, Terrassa té un lloc destacat a l’escena catalana com a referent de noves tendències i multidisciplinarietat. El Festival TNT és un festival dedicat a les noves tendències en les arts escèniques, que recolza i presenta espectacles de nova creació i llenguatges molt diversos. Des del 2010 combina les arts del moviment amb les multidisciplinàries, amb una clara vocació d’arribar a tots els públics. TNT| Terrassa Noves Tendències està organitzar pel CAET-Centre d’arts escèniques de Terrassa i rep el suport de l’Ajuntament de Terrassa, la Generalitat de Catalunya i de l’INAEM (Secretaría de Estado de Cultura).