Els festivals TNT de Terrassa i el Festival BAD de Bilbao s’uneixen per coproduir DOMESTICA, un projecte d’Sleepwalk Collective que s’estrenarà al Festival Terrassa Noves Tendències 2014

 

Domestica

El Festival Bilbao Antzerkia Dantza (BAD) i el Centre d’arts escèniques de Terrassa han unit forces per primera vegada per  coproduir DOMESTICA, un projecte de la companyia Sleepwalk Collective que s’estrenarà a la propera edició del Festival TNT // Terrassa Noves Tendències (25-28 de setembre) i posteriorment a finals d’octubre en el festival bilbaí.

Entre experiment psiquiàtric extraordinari i peça de càmera Art Brut*, DOMESTICA és una epopeia sobre l’autoestimulació i la satisfacció del fet d’abandonar-ho tot i rendir-se. Interpretada amb una innocència temerària i una dolçor malaltissa, aquesta peça es converteix en un himne a la nostàlgia, al món technicolor del demà i a les coses que potser seria millor fer en la privacitat de les llars. Resumint, és un comiat del sorollós i vertiginós nou segle de què ens allunyem prematurament.

DOMESTICA és el projecte escènic més complex i ambiciós que Sleepwalk Collective ha creat fins el dia d’avui, i esdevé també la conclusió d’una sèrie del que ells anomenen LOST IN THE FUNHOUSE, una trilogia d’espectacles que la companyia ha creat sobre els plaers i els avorriments d’aquesta adolescent dècada del segle XXI.

El CAET doncs, ha escollit aquesta obra, de naturalesa tenetera, per coproduir-la amb el BAD i presentar-la al Festival TNT que, com cada any, esdevindrà l’aparador de múltiples propostes de nova creació i llenguatges molt diversos.

DOMESTICA va ser un projecte becat i seleccionat l’any passat pel programa Artistes en Residència que convoca Bilbaoeszena, Centre de Recursos teatrals Escènics de l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Bilbao, i es va poder veure una mostra del treball en procés durant el  Festival BAD 2013.

*Art Brut (art en brut) és un terme concebut per l’artista francès Jean Dubuffet per tal de descriure l’art creat for a dels límits de la cultura oficial.

This entry was posted in Uncategorized by Festival TNT / CAET - Centre d'arts Escénicas de Terrassa. Bookmark the permalink.

About Festival TNT / CAET - Centre d'arts Escénicas de Terrassa

El Centre d’Arts Escèniques de Terrassa (CAET) és un dels tres centres territorials de creació, producció i difusió d’arts escèniques de Catalunya, juntament amb el de Reus i el de Salt-Girona. Creat l’any 2006, i sota la direcció del terrassenc Pep Pla, el CAET aposta pel suport a la creació d’autors contemporanis i a les noves tendències. I ho fa de la mà del teixit social i cultural de Terrassa, amb una llarga tradició escènica. Amb un diàleg íntim i còmplice amb els creadors, és una factoria de l’escena del futur, un laboratori de provatures, un caldo de cultiu on hi passen coses. És per això que impulsa projectes de recerca amb el seu projecte “Germen” i l’estrena d’espectacles de noves tendències amb el projecte de residències que anomena“Fàbrica”. Amb la voluntat de fidelitzar i augmentar els públics de la temporada teatral, el CAET fa un intens treball amb els barris, persones amb discapacitats, col•lectius de nouvinguts, el públic jove i les escoles. Des de la programació de risc més “tenetera” al Festival TNT – Terrassa noves Tendències – que s’ha guanyat un espai en el mapa dels grans festivals del país, Terrassa té un lloc destacat a l’escena catalana com a referent de noves tendències i multidisciplinarietat. El Festival TNT és un festival dedicat a les noves tendències en les arts escèniques, que recolza i presenta espectacles de nova creació i llenguatges molt diversos. Des del 2010 combina les arts del moviment amb les multidisciplinàries, amb una clara vocació d’arribar a tots els públics. TNT| Terrassa Noves Tendències està organitzar pel CAET-Centre d’arts escèniques de Terrassa i rep el suport de l’Ajuntament de Terrassa, la Generalitat de Catalunya i de l’INAEM (Secretaría de Estado de Cultura).

2 thoughts on “Els festivals TNT de Terrassa i el Festival BAD de Bilbao s’uneixen per coproduir DOMESTICA, un projecte d’Sleepwalk Collective que s’estrenarà al Festival Terrassa Noves Tendències 2014

  1. Querida comunidad de Tea-Tron, os hacemos llegar un texto actualizado acerca de nuestro próximo trabajo DOMESTICA (el que se ha colado en la nota de prensa enviada hoy es una versión antigua que ya poco tiene que ver con lo que-creemos- será). Un saludo, esperamos encontraros en el TNT o en el BAD!

  2. Domestica es la tercera parte nuestra trilogía Lost In The Funhouse, una colección de piezas escénicas acerca de “el placer y el aburrimiento en esta adolescente década del Siglo 21”. Mientras que los espectáculos anteriores El Entretenimiento (2012) y Karaoke (2013), exploran ideas acerca de la cultura pop, el ocio, la memoria, y el cuerpo, Domestica centra su atención en dos temas específicos, “el autor” y “la obra maestra”.

    El proceso creativo en el que estamos inmersos da continuidad a la investigación que realizamos desde el 2006 para encontrar nuevas formas de composición -inspiradas, particularmente, por la danza y el video- que tratan de alcanzar un tipo de maximalismo performativo, donde los elementos escénicos –texto hablado y leido (por el público), imagen (a menudo estática), presencia, iluminación, video, y un paisaje sonoro especialmente diseñado— son “estratificados” unos sobre otros para crear una composición significante, fluida y fragmentada, a menudo contradictoria, y siempre reflejándose de vuelta a sí misma.

    Y sobre todo, Domestica –como la parte final de una serie de trabajos por momentos salvajemente sombríos y por momentos utópicamente optimistas— será una pieza acerca de cómo podemos encontrar un sentido de gracia e intimidad en un mundo altamente tecnológico que escapa cada vez más rápido de nuestro control, una pieza semi-autobiográfica y semi-fantástica que trata de re-imaginar el mundo como algo fresco y nuevo y brillante y extraño.

Comments are closed.