Festival exprés de dansa dels alumnes de 4t curs del Conservatori Superior de Dansa

Els alumnes de quart de Coreografia i Tècniques d’Interpretació de la Dansa del Conservatori Superior de Dansa (CDS) de l’Institut del Teatre, presenten els propers 8 i 9 de febrer un recull de tallers al Teatre Estudi de l’Institut del Teatre. El programa consta de diverses peces curtes, entre vuit i deu minuts cadascuna, que en molts casos són un avenç dels projectes de final de carrera dels seus creadors.

Aquesta generació concreta d’alumnes és l’última que cursa el pla d’estudis previ al procés de Bolonya, i això duu amb si també un perfil particular. El Conservatori Superior de Dansa – escola que forma part de l’Institut – ha unit en aquesta promoció a persones d’edats, estils i recorreguts molt diversos. Així, durant quatre anys les aules han estat per aquests nous creadors un punt de trobada i intercanvi entre tècniques, tradicions i experiències particulars. Aquest aprenentatge mutu s’ha sumat per tant a l’adquisició de recursos compositius i nocions teòriques i pràctiques enfocades a ampliar la seva visió del que és i del que pot ser dansa avui en dia.

La diversitat de perfils ha originat necessàriament una diversitat similar en les propostes presentades a aquesta mostra. Cada creador és un món, i això es pot veure en diferents aspectes, des de l’estil o tècnica de base escollida per proposar el moviment fins a la mateixa noció de codi: Alguns estudiants, per exemple, han ubicat la seva recerca en un terreny híbrid, explorant les fronteres cada cop més difuses entre dansa i teatre. D’altres han dut a terme treballs d’ordre més formal, o han apostat per la construcció d’ambients expressius a través del moviment partint d’un tema determinat.

L’interès de la mostra, a banda del valor de cada peça per separat, rau en la riquesa que suposa veure-les juxtaposades. A mode de “festival exprés”, el volum d’informació de la seva suma permetrà a l’espectador descobrir – qui sap – noves tendències o possibilitats coreogràfiques que desconeixia; mentre observa els primers experiments d’una fornada de nous creadors en dansa que aspiren a consolidar-se en els anys a venir.

Més informació: http://bit.ly/V3fSQD

 

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.