— MuroTRON

Festival Moujuïc

Festival Moujuïc | 20 i 21 de maig al Castell de Montjuïc de Barcelona

Les prèvies “Moujuïc al Barri”, els dies 7 i 13 de maig, busquen sortir dels murs de l’equipament per anar allà on són els públics del festival: als carrers i les places dels barris de la muntanya. Diumenge 7, davant de la seu del districte de Sants- Montjuïc, i en el marc del programa Obrim Carrers, els espectales “ESO” (Los Informalls) i “Scotoma” (Clémentine Télesfort & Lisard Tranis) donaran el tret de sortida a la programació. Així mateix, dissabte 13 es traslladarà a la plaça de la Marina de Sants, on el veïnat podrà gaudir de les peces “Blue Monday” (Agnés Sales i Héctor Plaza) i “WIWBAK, When I Will Be A Kid” (Cia. Kiko López). Peces de, i per al carrer, que funcionaran com a introducció a allò que es podrà veure, i sentir, al Castell de Montjuïc els dies 20 i 21, des de l’humor i fins a la poètica del moviment, sempre amb el cos com a eina de creació.

La diversitat d’espais del Castell serà l’escenari del gruix de la programació, que s’inaugurarà dissabte 20 amb la peça “Fight”, de la companyia basca LaSala, a la terrassa del pati d’armes. Posteriorment, l’acció es trasllada a l’hornabec, amb “Aperitivo”, de Los Informalls, per retornar a la terrassa amb Joan Català i el seu “Pelat”. La jornada es clourà amb el “Metaplec”, una improvisació coral, amb voluntat de permanència, on artistes de diferents trajectòries (Glòria Ros, David Climent, Marina Pravkina, Adriano Galante i Hoss Benítez) coindiciran els dies previs per preparar un tancament a l’alçada, i en diàleg, amb el públic.

Així mateix, les entranyes de l’equipament són també el seu nucli creador, acollint les peces de les residents d’enguany. Dissabte serà el torn de “Yukedo Yukedo”, de Park Keito, i diumenge de “Bailar o lo salvaje”, de Lara Brown.

Diumenge 21 s’inicia amb una jornada matinal, que transcorrerà entre “Maña”, de la cia. Manolo Alcántara, i la peça “Moving!”, de María Ferrer, una col·laboració amb el Centre Cívic del Sortidor amb participació de joves acabades d’arribar al Poble- sec, que posa en valor el doble vessant comunitari i territorial. El tercer, el de la creació, estarà representat amb l’oberturà de procés del “Projecte K amb K de kol·lectivitat”, de Sputniks Cia, una proposta conjunta entre l’Ateneu Popular 9 Barris i el propi Castell, en el marc de Creació i Museus.

La tarda acollirà “Otempodiz” (“Diueltemps”), de la cia. Ertza, i “Meohadim”, de la cia. Jacob Gómez, ambdues a la terrassa, mentre que “Molar”, de Quim Bigas, es podrà gaudir al pati d’armes. En paral·lel, a la capella, es podrà veure un documental sobre el procés de creació d’Otempodiz, “Vosotros tenéis los relojes, nosotros tenemos el Tiempo…”. Prèviament, al matí, els ballarins Deissane Machava i Fenias Nhumai, d’Ertza, oferiran el taller de danses moçambiqueses “Marrabenta i Machawona” per a la canalla de 9 a 12 anys.

La jornada, i el festival, es clourà amb la represa de “Castells a l’aire”, de Raquel Klen i Raquel Gualtero, el projecte de Creació i Museus 2021 entre la Caldera i el Castell. Una peça pensada, viscuda i executada a l’equipament, que el posa en valor i hi tornarà per posar punt i final a aquesta edició del Moujuïc.

Més informació: Festival Moujuïc