La visió femenina

Com ens veiem? Com ens veuen? Aquestes són les preguntes que es planteja el nou cicle de performances presentat pel museu al voltant de la figura de la dona i el rol femení en l’art.

El cicle pren forma com una activitat entorn de l’exposició “Picasso davan Degas” arran dels interessos comuns d’ambdós artistes sobre la figura femenina, en particular, en la intimitat, banyant-se o pentinant-se. A l’hora de fer públic aquest espai privat és quan es qüestionen els elements clàssics associats a la feminitat com la gràcia, la decència, la virginitat, la innocència, el rol de la dona, de la mare, de la musa…

Per traslladar-ho a la performance el museu ha convidat a quatre artistes a revisar aquestes qüestions des d’un punt de vista diferent i contemporani. Lilibeth Cuenca Rasmussen, Alicia Framis, Regina José Galindo i Itziar Okariz exploren el rol de la dona i la feminitat en l’art des d’un feminisme de segona generació: una reinterpretació del qüestionament sobre el rol de la bellesa femenina que van fer artistes dones a partir dels anys 70 de la mà d’aquests quatre artistes que l’adapten a la societat d’avui dia.

Lilibeth Cuenca Rasmussen: A Void, 2007 – 28 d’octubre, 19:30h

Alicia Framis: Cage&Degas&Demos&Loops, 2010 – 4 de novembre , 19:30h

Regina José Galindo: Enjambre, 2010 – 18 de novembre, 19:30h

Itziar Okariz: Contrariwise, 2010 – 25 de novembre, 19:30

Esperem que us agradi!

Enllaços:
Programació de performances
Programació d’activitats “Picasso davant Degas”

Tags: , , , , , , , , , , , ,

Comments are closed.