— MuroTRON

Eines i recursos per a l’autoedició. 19 Abril

Dins del programa d’activitats d’Art Libris -la fira del llibre d’art i disseny que se celebra del 20 al 23 d’abril a Barcelona- The Private Space organitza ‘Eines i recursos per a l’autoedició’, una jornada de conferències en les quals s’abordaran temes com els drets d’autor, el crowdfunding com a model de finançament en el sector editorial, noves vies de comercialització o les principals eines per publicar un projecte editorial.

Les conferències tindran lloc el dijous 19 d’abril a The Private Space, coincidint amb “Entre Mirades”, exposició formada per una selecció de fotografies del llibre homònim d’Alfons Rodríguez, editat per The Private Space Books.

PROGRAMA

19 de abril

18:00 – 18:30 h ‘Drets d’imatge i drets d’autor’, xerrada per Enric Enrich.
Enrich Enrich exerceix com a advocat a Barcelona des del 1980. Enfocat al dret mercantil general i al dret de l’entreteniment, està especialitzat en dret de la propietat intel·lectual i imatge. Actualment treballa com a advocat en el seu propi despatx Enrich Advocats (copyrait.com), imparteix classes i escriu sobre aquests temes.

18:30 – 19:15 h ‘El crowdfunding com a model de finançament en el sector editorial’, xerrada per Joan Sala, fundador de Verkami (verkami.com), plataforma de crowfunding per a projectes creatius. Amb la participació de Clara Nubiola autora de “La guía de las rutas inciertas” (losvaciosurbanos.blogspot.com)

19.30 – 20:30 h ‘Noves vies i eines per a l’autoedició’, taula rodona sobre el panorama actual del sector, l’editorial independent, serveis editorials, noves vies de difusió i la producció on demand.

Hi participen:

Roman Yñan y Txema Aguacil editors i  membres fundadors d’Standard Books (standardillustrated.com), entitat per a la promoció i producció de projectes emergents d’autor vinculats a la cultura local.
Ignasi López: fotògraf, dissenyador i coeditor de Bside Books (bsidebooksblog.wordpress.com), plataforma per a l’autoproducció de llibres i edicions relacionats amb el desplaçament urbà i la interpretació del territori.
José Manuel Macrillante: director de The Private Space (theprivatespacebcn.com); especialista en colorimetria i reproducció d’imatge fotogràfica, expert en tècniques d’impressió i retoc fotogràfic, edició i producció de llibres d’art.
Jon Uriarte (jonuriarte.es): fotògraf format a l’IEFC de Barcelona i a l’ICP de Nova York, entre d’altres centres; ha col·laborat amb PHotoEspaña en la coordinació del Premi Internacional al Millor Llibre de Fotografia, organitza el Photobook Club Barcelona i treballa com a professor a IDEP.

20:30 h
Xerrada sobre ‘La difusió i la comercialització del llibre d’art’ i presentació d’Art Libris (artlibris.cat) per Rocío SC Santa Cruz, directora de Raiña Lupa, galeria especialitzada en projectes d’edició i obra gràfica original.

lInk: http://theprivatespacebcn.com