— MuroTRON

Onzena edició del Festival de Vídeo d’Autor Flux

flux

festivalvideoautor

Adolf Alcañiz, ‘Autorretrat’

Del 13 de desembre al 8 de gener, se celebrarà a l’Arts Santa Mònica l’onzena edició del festival de vídeo d’autor FLUX, caracteritzat des dels seus inicis per focalitzar el protagonisme en els autors vinculats a la ciutat de Barcelona que treballen en el camp del vídeo de creació (videoart, documental de creació, videoinstal·lacions, etc.).

En aquesta onzena edició els autors centrals del festival són Adolf Alcañiz, Antoni Muntadas i Rrose Present, artistes de trajectòries ben diverses que s’endinsen amb una mirada pròpia en els camps de l’art, la videocreació, la videoinstal·lació, el documentalisme o l’experimentació audiovisual. Hi haurà PROJECCIONS MONOGRÀFIQUES, COL·LOQUIS amb els autors i l’estrena dels seus AUTORETRATS, obres inèdites encarregades pel Festival. Amb això, es crea un context adequat per oferir una bona visió del conjunt de l’obra de l’autor, anant molt més enllà de la missió divulgativa d’altres festivals i mostres col·lectives, que només permeten un coneixement fragmentat, parcial i generalment descontextualitzat de l’obra.

Antoni Muntadas, 'On translation. Himnes'

Antoni Muntadas, ‘On translation. Himnes’

A més, es presentarà la videoinstal·lació silenciosa FLUX MUT, obra de *) Abu Ali Toni Serra, i la videoinstal·lació col·lectiva FLUX VIDEOCAPSA, on s’experimenta amb formats alternatius d’exhibició de les obres videogràfiques, integrada per vídeos inèdits dels autors Vicent Arlandis, Fernando Baños, Manel Bayo, Carolina Cabrerizo, Nuria Canal, Alba Corral + Dariusz Makaruk, Manel Muntaner, Olga Ponoko & Javier Guerra, Txalo Toloza i Zavan Films. Aquestes videoinstal·lacions es podran visitar fins al 8 de gener al mateix centre.

L’acte inaugural del Festival serà el dia 13 de desembre. A les 18h s’obren les videoinstal·lacions, a les 19h hi ha l’estrena dels autoretrats d’Adolf Alcañiz, Antoni Muntadas i Rrose Present, i a les 20h, l’estrena estatal de l’espectacle Manucinema, de la videoartista italiana Tuia Cherici, juntament amb el músic japonès Masahiko Ueji. Aquesta proposta s’emmarca dins la secció INFLUX, on es promouen les relacions del vídeo amb altres disciplines artístiques.

El Festival Flux està organitzat per Habitual Video Team, una entitat dedicada a la promoció de tot tipus d’activitats relacionades amb les arts audiovisuals i concretament amb la videocreació. Organitza diversos festivals, cicles i mostres de vídeo, i dirigeix l’arxiu videogràfic SUMMA.

Més informació: www.fluxfestival.org