Ocupem Santa Mònica

Després de la decisió presa per la Conselleria de Cultura de suprimir Arts Santa Mònica com a centre de creació interdisciplinari i transformar-lo en centre dedicat a l’arquitectura, en un enèsim canvi de rumb erràtic, arbitrari, i mancat de reflexió i debat conjunts amb el sector, ens unim per exigir la continuïtat del centre creat l’any 1989, duent a terme una acció.

No oblidem que la Conselleria de Cultura incompleix els següents tres punts:

– el compromís adquirit amb el director d’Arts Santa Mònica, Jaume Reus, que va guanyar el concurs de direcció del centre per quatre anys (2+2)

– la presa de decisions en funció d’uns estudis previs i una planificació adequada, i consens amb els professionals del sector

– el compromís amb el sector de les arts visuals i interdisciplinàries de mantenir un equipament, imprescindible pel desenvolupament de projectes amb característiques singulars que no tenen cabuda en altres espais de la ciutat

Creiem també que el projecte interdisciplinari i lligat al territori, que és Arts Santa Mònica, és una peça clau per la nostra ciutat i articuladora del nostre país i que requereix una reflexió respecte de la seva història i contingut.

Per altra banda, creiem que, en el moment de precarietat i complexitat política que vivim, no s’haurien de prendre decisions d’aquest nivell d’importància i que afecten a tot el sector dels i les professionals de la Cultura.

És per això que la PLATAFORMA #SALVEMSANTAMONICA demana la urgent revocació sense dilacions de la transformació d’Arts Santa Mònica en altre tipus de destí i continguts.

I mentrestant, ocuparem l’espai!

>Grupo de Facebook

This entry was posted in General. Bookmark the permalink.